/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F3ca32318739bdc5e25641be7b7cc3c89.jpg)
Як приготувати ароматну та надзвичайно смачну гречку: додайте цей інгредієнт під час варіння
Як правильно варити гречку, щоб була розсипчастою / © Фото з відкритих джерел
Розповідаємо, як зварити смачну гречку, щоб вона була розсипчастою, ароматною і мала вишуканий смак, неначе в ресторані.
Який секрет приготування смачної розсипчастої гречки
Професійні кухарі рекомендують додавати трохи вершкового масла, але не в готову страву, а ще в процесі варіння. Так, треба класти шматочок прямо в каструлю разом із крупою та водою. Такий простий трюк зробить текстуру гречки ніжнішою та надасть їй приємного вершкового смаку й аромату.
Як правильно зварити гречку з маслом.
-
Промийте 1 склянку гречки в холодній воді.
-
Обсмажте її на сухій сковороді 1–2 хвилини, щоб повністю розкрився аромат.
-
Пересипте крупу в каструлю, додайте 2 склянки води та пів чайної ложки солі.
-
Додайте шматочок вершкового масла, приблизно десять грамів.
-
Варити необхідно на слабкому вогні під кришкою 15–20 хвилин. Не варто мішати гречку до повного випаровування води, щоб не порушити її текстуру.
Зварена у такий спосіб гречка вийде ароматною, ніжною та розсипчастою.
Які ще підсилювачі смаку для гречки
-
Додайте трохи часнику чи лаврового листя під час варіння, ці складники увиразнять аромат.
-
Замініть воду на овочевий чи м’ясний бульйон.
-
Під час варіння варіння додайте засмажку з моркви, селери та цибулі.

