Чотири помилки, які заважають приготувати пишний омлет
Чотири помилки, які заважають приготувати пишний омлет

Чотири помилки, які заважають приготувати пишний омлет

Щоб омлет вийшов іделаьно пишним, потрібно знати кілька простих секретів.Повітряний омлет, який тане в роті, залежить від технології приготування.Як говорять досвідчені кулінари, омлету потрібен простір для росту. Якщо для приготування ви використовуєте широку сковорідку з низькими бортиками, то омлет вийде плоский. У високому посуді невеликого діаметра маса "розповзається" по стінках, зберігаючи об'єм. Саме тому в дитсадках і школах готують омлет і глибоких формах – для висоти та пишності.Крім того, важливо пам'ятати про силу збивання яєць. Здається, що, чим сильніше збити яйця, тим повітрянішим буде омлет. Насправді ж це помилка. Надлишок піни одразу підніме яєчну масу, але через такий стрімкий ріст у результаті страва точно осяде. Просто перемішайте інгредієнти до однорідності, але ніякого фанатичного збивання.Варто не забувати і про молоко з борошном. Часто ці компоненти використовують для пишності омлету. Так, на 1 яйце потрібна столова ложка молока, а також половина столової ложки борошна. В іншому разі основа для омлету стане занадто важкою, і страва в процесі приготування не зможе підійнятись.Перегріта сковорода - ще одна причина, чому омлет виходить низький. На сильному вогні білок швидко згортається, що робить страву щільною. А ось холодна поверхня призведе до того, що яєчна маса "потоне" в олії, але не буде рівномірно пропікатись. Ідеальним варіантом стане середній або слабкий вогонь і приготування страви під кришкою.

Джерело матеріала
loader