Подорожчання м’яса в Харкові: на що доведеться витратити набагато більше грошей
Подорожчання м’яса в Харкові: на що доведеться витратити набагато більше грошей

Подорожчання м’яса в Харкові: на що доведеться витратити набагато більше грошей

Подорожчання м'яса в Харкові може зробити відпочинок на природі досить дорогим, повідомляє Politeka.

Про це свідчить прогноз, зроблений експертами в аграрному секторі. За словами Наталії Копитець, провідної наукової співробітниці відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», ситуація на ринку в Україні доволі непередбачувана.

Не дивлячись на подорожчання м'яса в Харкові, одні види продукції дешевшають, інші - стрімко йдуть вгору. Наприклад, у квітні цього року ціни на свинину, а саме на підчеревину, ребра, лопатку й ошийок, піднялися на 4,1–9,5%. Це було зумовлено великим попитом на ці продукти перед Великоднем.

Однак вже в травні можливе незначне здешевлення свинини та яловичини. Згідно з оцінками фахівців, зниження вартості може становити до 3%. Але, як зазначає експертка, на фоні свят і початку пікнікової пори може відбутися нове подорожчання м'яса в Харкові. Особливо йдеться про свинячий ошийок та курячі гомілки, ціни на які, можуть зрости на 1,5–2%.

Наразі в мережі супермаркетів АТБ на курячі продукти спостерігається певне коливання. Так, крило курчат-бройлерів марки Чебатурочка зараз коштує 83,99 грн за кілограм. Тушка курчат-бройлерів цієї ж марки коштує 85,39. А ось філе курчат-бройлерів марки «Наша Ряба» (Міньйон) зараз продається за 206,99, а свинячий суповий набір Глобино - за 63,45.

Останні новини України:

Нагадаємо Politeka писала, Робота в Харкові: пенсіонерам пропонують зарплату у 30 тисяч, перелік вакансій з гідною оплатою

Також Politeka писала, Допомога одиноким пенсіонерам у Харкові: хто отримає виплати, названо суми
Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader
loader