Відновлять втрачені сили за зиму: які овочі та зелень треба їсти у квітні
Відновлять втрачені сили за зиму: які овочі та зелень треба їсти у квітні

Відновлять втрачені сили за зиму: які овочі та зелень треба їсти у квітні

У квітні свій організм потрібно максимально насичувати вітамінами.Найпростіше цього досягти за допомогою овочів та зелені.Gazeta.ua розповість, що їсти у квітні, щоб поновити ресурси, які були витрачені у зимовий період. Саме вони принесуть особливу користь у квітні.У складі редиски міститься чимало "сюрпризів" у вигляді вітамінів та мінералів. Це один з найважливіших сезонних овочів. Багатий на вітаміни групи B, РР, С, а також на залізо, фосфор, калій, кальцій. У редисці є і клітковина, білок і ефірні олії - вони допомагають процесу схуднення. Тому вживання свіжої редиски є відмінним засобом для швидкого зміцнення імунної системи та відновлення організму. Можна не побоюватися набрати вагу: це дуже низькокалорійний продукт.Чим темніша зелень, тим вона корисніша. Експерти рекомендують вживати шпинат 2-3 рази на тиждень. Бажано не піддавати листовий овоч термічній обробці. Якщо ж у свіжому вигляді ви не бажаєте вживати продукт, то хоча б не варто готувати його довго.Якщо немає шпинату, з'їдайте щодня щось темно-зелене: броколі, капусту кейл, руколу, петрушку, мангольд.Вся листова зелень позитивно впливає на склад крові та кількість кисню, що надходить до тканин. Вітамін К у її складі запобігає серцево-судинним захворюванням, ламкості кісток і крихкості судин. А ще зелень має високий вміст кальцію.Це допоможе за короткий термін відновити сили.Цей овоч є актуальним у будь-яку пору року за рахунок свого унікального складу. У квітні можна їсти будь-які види цибулі: вони однаково корисні для організму. Тому активніше включайте цибулю у свій раціон.З березня по червень молодий часник можна знайти на ринку. Його смак свіжий, яскравий, з легкими трав'яними нотками.Молодий часник можна їсти сирим у салатах, тушкувати, обсмажувати з яйцями чи додавати в суп.Молодий часник поєднує у собі всі переваги, властиві зелені. До того ж він містить аліцин - природний антибіотик, марганець, що допомагає регулювати рівень холестерину, і трохи заліза.

Джерело матеріала
loader
loader