Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає
Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає

Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий.

Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.

Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою.

А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин.

Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.

Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким.

Спосіб №1.

Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд.

У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.

Спосіб №2.

Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня.

Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин.

Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.

Спосіб №3.

Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб.

Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери.

Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч.

Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.

Джерело матеріала
loader
loader