/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fa0db78f26bb8658e5420e09bb88ccb44.jpg)
Навіщо французи миють хліб: про цей кулінарний трюк ніхто не знає
Виявляється, що хліб також можна мити, однак не будь-який, а лише черствий.
Таким чином йому можна повернути м’якість та свіжість за декілька хвилин, він буде мати хрумку скоринку і пахнутиме, неначе щойно з печі.
Просто візьміть черствий хліб, батон чи багет і обдайте його гарячою водою.
А потім відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин.
Після такої процедури хліб буде ароматним, м’яким і матиме хрумку скоринку.
Які ще є способи зробити черствий хліб м’яким.
Спосіб №1.
Викладіть шматочки черствого хліба на тарілку, так щоб вийшов один шар, і накрийте пластмасовою кришкою для розігрівання їжі, а потім поставте в мікрохвильовку на 30 секунд.
У вас вийде м’якенький хлібчик, і не треба буде бігти в магазин за свіжим.
Спосіб №2.
Закип’ятіть у каструлі воду і поставте зверху сито, щоб вийшла парова баня.
Покладіть у сито нарізаний хліб і потримайте над киплячою водою 4-5 хвилин.
Шматочки можна перевертати, щоб вони рівномірно розм’якшилися.
Спосіб №3.
Якщо у вас в холодильнику є селера, то з її допомогою також можна реанімувати черствий хліб.
Для цього треба взяти щільний поліетиленовий пакет, покласти туди хліб і кілька шматочків селери.
Відправте пакет із хлібом до холодильника на декілька годин, можна залишити на ніч.
Селера за цей час віддасть свою вологу хлібові, тому він знову стане м’яким.

