/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F78f849e06641f75d0b98eae1b616332f.jpg)
Згадаєте смак дитинства: такі вареники точно готувала ваша бабуся
Зможе приготувати кожен
Вишня — це ягода, яка надихає на створення безлічі смачних десертів: від соковитих пиріжків і пирогів до ароматних компотів і варення. Але сьогодні ми пропонуємо вам спробувати вареники з вишнею на кефірі.
Це поєднання кислуватої вишні та ніжного тіста, яке виходить м’яким і повітряним завдяки кефіру. Така страва стане чудовим доповненням до вашого десертного столу, а також приємним смаколиком на будь-яке свято чи просто до чашечки чаю. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "diana_kulikovska".
Як приготувати вареники з вишнею
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 800 г;
- кефір – 500 мл;
- сода – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ч. л.;
- масло для змащення – 20 г;
- начинка будь-яка;
Спосіб приготування:
1. Кефір налити в миску.
2. Просіяти борошно.
3. Додати розпушувач, сіль, цукор.
4. Замісити тісто. Борошно більше не потрібно додавати, а з загальної кількості трохи залишити для того, щоб присипати поверхню.
5. Сформувати вареники звичним методом.
6. Варити на парі 7 хвилин, але якщо ви розкотили тісто досить грубо, потрібно проварити довше.

