Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд
Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд

Маринована магнолія для закусок: у мережі завірусився новий кулінарний тренд

Магнолія давно відома як витончена окраса весняних садів. Її ніжні квіти зачаровують ароматом і красою.Останнім часом ця рослина набирає популярності й у кулінарії. Пелюстки магнолії використовують у десертах, напоях і навіть салатах, адже вони не лише їстівні, а й мають тонкий цитрусовий присмак.Один з найоригінальніших способів її приготування - маринування, пише видання Planthooduk.Пелюстки магнолії - їстівні, з м'яким ароматом і легкою гіркуватістю. У східних країнах їх давно додають до чаїв, джемів і салатів. У маринованому вигляді вони нагадують імбир, але мають ніжніший, квітковий смаковий відтінок. Найкраще збирати пелюстки з екологічно чистих дерев, якомога далі від доріг та промислових зон.Свіжозібрані квіти магнолії (пелюстки) - 5–6 шт.Яблучний чи винний оцет - 200 млАгавовий сироп (можна замінити на мед) - 20 млМорська сіль - 1 ч. лПитна вода - 100 млОбережно розберіть квітки та відокремте пелюстки.Промийте їх під струменем холодної води, щоб змити пил і комах, а потім акуратно висушіть на рушнику.У невеликій каструлі змішайте оцет, сироп агави та сіль. Нагрійте на слабкому вогні до повного розчинення солі, але не доводьте до кипіння. Відставте остудитися.Викладіть пелюстки у стерилізовану банку. Залийте їх охолодженим маринадом, додайте води, щоб повністю покрити пелюстки. За потреби притисніть їх ложкою чи покладіть зверху чистий обтяжувач - це дозволить зберегти яскравий колір і запобігти окисненню.Закрийте банку кришкою та залиште на кухонному столі на 4-6 годин. Потім поставте до холодильника.Найкраще смакує після доби маринування.Зберігайте у холодильнику до 2 тижнів.Маринована магнолія - витончене доповнення до:суші чи ролів замість імбиру;рисових страв із овочами чи морепродуктами;канапок із козячим сиром;салатів із цитрусовими чи авокадо;закусок із рибою, наприклад, лососем або тунцем;дегустаційних сирних дощок - вона чудово поєднується з м'якими сирами.

Джерело матеріала
loader
loader