Хто планує на Великдень шашлик – час збирати гроші: як змінилися ціни на ключові продукти
Хто планує на Великдень шашлик – час збирати гроші: як змінилися ціни на ключові продукти

Хто планує на Великдень шашлик – час збирати гроші: як змінилися ціни на ключові продукти

Популярні види м'яса не тішать доступністю, тому шашлик стане відчутним ударом по гаманцю цієї весни. Як змінилися ціни на свинину, яловичину та маринад, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Традиційно дорожче обійдеться яловичина, проте цей вид м'яса не так часто купують на барбекю, як свинину.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ціни на яловичину

Гуляш у середньому обійдеться у 329,33 гривні за кілограм. Цінник знизився на кілька гривень, якщо порівнювати з березнем. Подешевшали й ребра: середня ціна знизилася з 190,09 до 186,95 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину

Замаринований шашлик обійдеться дорожче, середній цінник зріс із 264,17 до 269,83 гривні за кіло. Також збільшився у ціні ошийок – з 266,70 до 269,30 гривні за кілограм. Проте на 10 гривень подешевшав підчеревок – до 179 гривень за кіло. Незначно подешевшали ребра – з 182,36 до 181,50 гривні за кіло.

Ціни на свинину Фото: скрін Мінфін

Ціни на маринад

Маринад "Верес до шашлику" в середньому коштуватиме 30,60 гривні за 140 грамів. Якщо порівнювати із минулим місяцем, то цінник збільшився майже на гривню.

Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що напередодні Великодня попит на м'ясо зазвичай зростає і це провокує зростання цін. Відтак ближче до свята може статися подорожчання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети послабили ціни на м'ясні продукти: що можна взяти дешевше.

Джерело матеріала
loader