/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F6a4fcaa51d89efb835fa0928d350a647.jpg)
Курячий паштет із крем-сиром: рецепт найніжнішої намазки
Ніжний вершковий паштет — це неперевершене поєднання печінки та крем-сиру, яке не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів.
Якщо у вас у холодильнику є трохи курячої печінки та крем-сиру, рекомендуємо вам приготувати неймовірно смачний паштет, який підкорить смаком. Своїм перевіреним рецептом цієї страви поділилася кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
Паштет із курячої печінки з крем-сиром
Інгредієнти:
- куряча печінка – 700 г;
- цибуля – 2 шт;
- вершкове масло – 200 г (+50 г, щоб полити зверху, за бажанням);
- рослинна олія – 2 ст. л;
- крем-сир – 100 г;
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Печінку добре помити та видалити жир і плівки. Цибулю порізати півкільцями та обсмажити в розігрітій сковорідці на суміші вершкового масла (грам 30). Смажити до прозорості цибулі. Додати в сковороду печінку, вершкове масло, що залишилося. Перемішати, присмачити сіллю і перцем. Готувати під кришкою до готовності печінки +/- 30 хвилин.
Перекласти все в зручну ємність і перебити паштет блендером. Маса має бути однорідною та шовковистою.
Наприкінці додати крем-сир і перемішати. Можна для впевненості перебити блендером.
Пересипати готовий паштет у формочки або баночки. Зверху, за бажанням, покрити тонким шаром вершкового масла. Відправити в холодильник стабілізуватися 1-2 години і можна їсти.
Читайте також:
Мутабаль: рецепт неймовірно смачного соусу з баклажанів
Корисний майонез: рецепт смачного соусу на всі випадки
Смачна намазка з печінкою тріски: швидкий рецепт закуски

