
Майже не впізнати: який вигляд мала набережна у Дніпрі до будівництва готелю "Парус"
Набережна змінилася до невпізнання
Міста змінюються з часом: з’являються нові будинки, перебудовуються вулиці, зникають старі споруди. Іноді важко уявити, яким було те чи інше місце до масштабних змін. Раніше ми розповідали про появу готелю "Парус" у Дніпрі – найвідомішому довгобуді міста. Тепер "Телеграф" пропонує дізнатися, як виглядала набережна до появи цього легендарного недобудованого об'єкта.
Набережна Дніпра – одна з найдовших у Європі. Сьогодні це популярне місце відпочинку, прогулянок та міських заходів. Однак ще кілька десятиліть тому краєвид набережної мав інший вигляд. Там, де зараз стоїть бетонний кістяк "Паруса", колись простягався відкритий простір з широкою береговою лінією. Старі знімки набережної опублікував dnepr.info.
До початку будівництва готелю в 1975 році ця ділянка набережної була облаштована, але мала зовсім інший вигляд. Тут не височів величезний каркас із бетону каркас з бетону, а відкривався вид на річку. Уздовж берега тяглися прогулянкові доріжки, зустрічалися зелені зони з деревами та квітниками. Городяни приходили сюди, щоб насолодитися свіжим повітрям, посидіти на лавках або помилуватися заходом сонця над водою. У теплі дні тут можна було побачити рибалок, а взимку – дітей, які каталися на санчатах.
Будівництво "Вітрила" стало амбітним проєктом. Передбачалося, що готель стане не лише місцем розміщення для майже тисячі гостей, а й центром тяжіння – з ресторанами, магазинами, перукарнями й навіть кегельбанами.
Однак після кількох років активних робіт процес уповільнився, а потім і зовсім зупинився. В результаті набережна змінила своє обличчя, але так і не отримала того вигляду, який задумували архітектори.
Сьогодні, дивлячись на старі фотографії, можна побачити, наскільки просторою та затишною була ця частина міста до появи недобудованого гіганта. Можливо, у майбутньому ця ділянка набережної стане місцем тяжіння, але вже у новому форматі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F3d1a639e411e34eee3148a5e8c05ffd5.jpg)
Дуже лінива піца: смакувати можна вже через 10 хвилин
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb1add1f0fa1c219448ea105ad7f31111.jpg)
Як позбутися слимаків у саду: поради колишнього королівського садівника
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8790a45daeb40bc3f3772bf6ca1f2968.jpg)
З магазинним не зрівняти: готуємо знаменитий соус "Песто" всього за 3 хвилини
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F7541457ad53b92cbe4d0f430141498ba.jpg)
Господарі можуть навіть не здогадуватись: ветеринар поділився, чому собаки позіхають
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F449fa702b1a47d07fa3da3dde535bfbb.jpg)
"Стається магія": для чого хитрі господині наносять крем для гоління на килим
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F0d057ca8ee3adcdd58c7ae38a9d1c9e6.jpg)
Найкращий рецепт глазурі на паску: ніколи не липне і не тріскається
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdfa7c8c4b8c8f5795d885b4cefcd1cb1.jpg)