/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fc2c121c52dc9f357b1597379b931e3c4.png)
Ледачі пельмені: швидкий і простий рецепт для всієї родини, в магазин більше не підете
Ліниві пельмені готувати так само просто, як і ліниві голубці або вареники. Такі страви створені для випадків, коли потрібно ситно нагодувати сім'ю, а часу та сил мало.
За рецептом, яким поділилася фудблогерка Вікторія Кельбас, приготувати зможе навіть дитина.
ТІСТО:
1 яйце
2 ст л олії
250 мл теплої води
1 ч л солі
500-600 г борошна
НАЧИНКА:
800 г фаршу (у нас свинина+яловичина)
1 велика або 2 середні цибулинки
150 мл води
сіль+перець за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Для тіста трохи збиваємо яйце з сіллю, олією та половиною води. Всипаємо 500 г борошна та починаємо замішувати тісто.
Доливаємо воду і при необхідності досипаємо борошно.
Місимо тісто 2-5 хв, поки воно не перестане липнути до рук.
Готове тісто залишаємо відпочити 30 хв у мисці під рушником.
Для начинки змішуємо фарш з подрібненим на тертці цибулькою (або в м'ясорубці), додаємо воду та спеції та замішуємо соковитий фарш.
Тісто ділимо на 4 частини та розкочуємо у довгу смужку.
Ріжемо смужку вздовж на 2 частини, викладаємо фарш і добре заліплюємо 2 довгі змійки.
Нарізаємо їх на пельменчики.
Їх можна відразу варити, або трохи перетрусити з борошном, викласти на тацю і заморозити.
Не забудьте перекласти підморожені пельмені у пакет.
Раніше ми повідомляли, що весна в кожному шматочку: ніжний торт із зефіру та фруктів, який підніме настрій у березні.
Також не зайвими будуть хрусткі курячі крильця, як у ресторані: рецепт, з яким забудете про KFC.

