/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fc84fff800a29ed89882eb46922174730.jpg)
Кекс з кавою і вишнями: рецепт надзвичайно смачного пісного десерту
Пісні страви можуть бути дуже смачними і легкими у приготуванні.
Кекс з вишнями та сухофруктами - гарна ідея для тих, хто дотримується посту. Десерт також буде до смаку і любителям кави, яка входить до складу цього смаколика.
ТСН.ua підготував рецепт кексу від переможниці "Мастер Шеф" Аліни Бурик.
Інгредієнти
- 3 ч.л. меленої кави
- 220 г соку (вишневий, яблучний) -
- 200 г олії-
- 500 г борошна
- 50 г какао
- 225 г цукру
- 2 ч.л. соди
- 1 сл.л оцту
- 250 г вишень, сухофруктів, горіхів
Приготування
1. Заваріть у 250 грамах гарячої води каву. Після цього процідіть, з'єднайте її з соком та олією.
2. У мисці змішайте борошно, какао та цукор.
3. Соду погасіть оцтом.
4. Зʼєднати сухі інгредієнти з сумішшю кави, олії та соку, а також гашеним оцтом. Після цього додайте сухофрукти/горіхи/консервовану вишню.
5. Викладіть тісто у деко та запікайте у розігрітій до 170 градусів духовці 60 хв. Втім, краще готовність перевіряти шпажкою, якщо на ній залишається тісто, то потрібно пекти довше.
