Як приготувати яблучний пиріг: зірка "Мастер Шеф" дала ідеальний рецепт
Як приготувати яблучний пиріг: зірка "Мастер Шеф" дала ідеальний рецепт

Як приготувати яблучний пиріг: зірка "Мастер Шеф" дала ідеальний рецепт

Учасниця дванадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Ірина Давиденко показала, як приготувати ідеальний яблучний пиріг з великою кількістю начинки, пише Politeka.net.

Для тіста зірка "Мастер Шеф" Ірина Давиденко використовує такі інгредієнти:

  • борошно - 400 г
  • вершкове масло 82% - 200 г
  • цукор - 70 г
  • вода - 100 мл + трішки лимонного соку
  • яйце - 1 шт.

Для начинки нам знадобляться:

  • яблука - 1 кг
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 70 г

До просіяного борошна зірка "Мастер Шеф" додає цукор та холодне масло, нарізане кубиками, та розтирає суміш руками в крихту, повідомляє Політека. Після цього поступово вливаємо воду та розмішуємо ложкою, додаємо яйце та добре вимішуємо тісто руками.

Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо на пів години в холодильник, пише Politeka.

Яблука зірка "Мастер Шеф" чистить від шкірки та нарізає тонкими скибочками. На пательні розігріваємо масло з цукром буквально хвилину, далі додаємо нарізані яблука, приправляємо корицею та тушкуємо, помішуючи, хвилин 5.

Охолоджене тісто розкачуємо не дуже тонко, викладаємо в форму, формуємо дно та бортики пирога, а решту обрізаємо. Основу пирога на 15 хвилин відправляємо в холодильник, а решту тіста зірка "Мастер Шеф" розкатує в прямокутник, нарізає на смужки та плете з них косички.

В форму викладаємо яблучну начинку, а зверху прикрашаємо пиріг косичками з тіста, зліплюючи кінці з основою тіста.

Зверху змащуємо тісто яєчним жовтком і випікаємо пиріг у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин.

Останні новини України:

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader