Чому не виходять пишні оладки: домогосподарки розкрили геніальний лайфхак
Чому не виходять пишні оладки: домогосподарки розкрили геніальний лайфхак

Чому не виходять пишні оладки: домогосподарки розкрили геніальний лайфхак

Для чого додають соду в оладки та як приготувати смачну страву рідним - досвідчені кухарі поділились порадами.

Цікаве із матеріалу:

Чому оладки піднімаються, а потім падають - навіть досвідчені господині можуть зіштовхнутись із такою проблемою. Всіх приваблюють пишні та румяні оладки, однак, що робити, якщо їх об'єм падає практично одразу після подачі на тарілку - Главред зібрав корисні поради.

Насамперед варто звернути увагу на приготоване тісто, якщо воно виглядає занадто рідким, то не починайте смажити оладки. Зазвичай рідке тісто більше підходить для приготування тоненьких млинців.

Чому оладки виходять щільними - як зробити пухкі

Досвідчені господині радять, щоб оладки піднялися та були пухкі, варто обов'язково додати до тіста соду. Одні кухарі радять, що гасити соду потрібно оцтом, однак інші запевняють, що із цим завданням відмінно впорається кефір і оцет не потрібен. Однак пам'ятайте, який би варіант ви не обрали, сода потрібна в будь-якому випадку, адже вона допоможе тримати форму ваших оладок. Якщо під рукою немає соди, тоді її можна замінити розпушувачем для тіста.

Крім того, щоб оладки піднялися їх потрібно готувати на жирному кефірі або кислому молоці. Також можна використовувати дріжджі.

Чим більш кислим буде ваш кефір, тим більш пишними будуть оладки. Також врахуйте, що жирний кефір зробить тісто більш смачним. Щоб оладки були пишними окремо збийте яйця з цукром і тільки після цього додайте в тісто теплий кефір.

Чому ніколи не піднімаються оладки

Оладки можуть падати з кількох причин. По-перше, якщо тісто було занадто рідким. В цьому випадку ситуацію можна виправити. Додайте в тісто трохи борошна і ваші наступні оладки будуть більш щільними.

Також оладки можуть впасти, якщо ви будете використовувати кефір з холодильника. Кефір для тіста має бути кімнатної температури або злегка теплим. Використовувати кефір з холодильника не можна, оскільки оладки не будуть пишними.

Ще одна причина, з якої падають оладки - холодна сковорода. Тісто для пишних оладок потрібно наливати тільки на розпечену сковорідку.

Також врахуйте, що оладки, які ви будете смажити на сковороді без кришки, можуть впасти.

Дивіться відео про те, як приготувати пишні оладки:

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader