
Як зварити ідеально чистий і прозорий холодець: так готували наші прабабусі
Холодець — традиційна страва, яка є дуже популярною серед українців.
Спробуйте приготувати холодець за цим старовинним рецептом. Ви побачите, що страва вийде чистою і прозорою.
Інгредієнти
- яловичина на кісточці (рулька)
- 800 г
- м'ясо (яловичина)
- 1 кг
- курячі стегна
- 800 г
- свиняча рулька
- 1,5 кг
- вода
- 4,8 л
- морква
- 1 шт.
- цибуля
- 1 шт.
- лавровий лист
- 2 шт.
- часник
- 4 зубчики
- перець горошком
- 1 ч. ложка
- духмяний перець
- 1/4 ч. ложки
- гвоздика
- 1 шт.
- сіль
- 2 ст. ложки
Процес приготування:
- Замочіть м'ясо на кілька годин у холодній воді. Не забудьте зробити на свинині кілька надрізів аж до кістки.
- Викладіть м'ясо у каструлю, залийте чистою холодною водою і варіть до утворення піни. Її повинно бути багато. Викладіть м'ясо в окрему ємність і злийте бульйон з піною.
- Ретельно промийте каструлю від піни, потім промийте так само м'ясо. Викладіть його назад до каструлі, залийте холодною водою, доведіть до кипіння на великому вогні. Додайте 1 ст. ложку солі і зменшіть вогонь до середнього. Всю піну потрібно буде збирати з поверхні бульйону.
- Коли бульйон почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімального. Залишіть м'ясо томитися під закритою кришкою на 4 години.
- Після цього додайте у воду лавровий лист, духмяний перець, перець горошком, сіль і гвоздику. Викладіть також моркву і цибулю. Варіть ще 2 години. Верхній шар жиру з поверхні бульйона зніміть, приберіть лавровий лист, овочі та перець горошком.
- Окремо викладіть м'ясо, в бульйон дрібно наріжте часник. Через кілька хвилин зцідіть рідину через марлю і сито. М'ясо розділіть на невеликі шматочки волокнами. Посоліть за смаком.
- Викладіть у форми м'ясо, залийте бульйоном. Залишіть охолодитися до кімнатної температури, а потім приберіть в холодильник для застигання.
Смачного!
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Faffeeb83e3354e6fe95e0dcb67c10aed.jpg)
Класична італійська насолода: готуємо торт "Мімоза" – ідеальний подарунок на 8 березня
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5467a46d0962d9cf86f62f45b2d8ac5b.jpg)
10 привітань подругам до 8 березня: вони будуть вражені вашими словами
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4d2bf66495598e229207746c3e253d1e.jpg)
Відновлення легенди: закинуту резиденцію 1930-х років у Нью-Йорку переробили на люкс апартаменти
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3b8ee68ec0d0044d692f2f72de8cc23b.jpg)
Астрологічна сумісність: хто зі знаків зодіаку є ідеальною парою для Водоліїв
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F51cad6c12732738fb69e0604058677d7.jpg)
Експерт назвав найгіршу помилку, яка може зіпсувати перше побачення
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F78b9de61a54edf43f2b04ce8606ac06d.jpg)
Працює краще за хімію: експерти закликали налити один популярний напій в унітаз
GlavRed

Живці не загниватимуть: як правильно розмножити пеларгонію у воді
GlavRed