Перепелині яйця з броколіні: як приготувати особливий сніданок за хвилини
Перепелині яйця з броколіні: як приготувати особливий сніданок за хвилини

Перепелині яйця з броколіні: як приготувати особливий сніданок за хвилини

Яєчня є найпопулярнішим сніданком серед українців. ЇЇ готують по-різному. Але є досить оригінальна альтернатива цієї страви. Розпочніть ранок з перепелиних яєць.Головна інтрига цього рецепта - броколіні. Це гібрид броколі, виведений на початку 90-х. Броколіні має ніжнішу текстуру за свою родичку. Дехто називає її бебі-броколі, але це не зовсім правильно."Страва виходить легкою, корисною і точно не банальною. Хрусткі стебла броколіні нагадують спаржу, яка завжди знайде спільну мову з яйцями та рибою, тому не варто хвилюватися за гармонію смаків. І харчову поживність також - за вас це вже зробила нутриціологиня Анастасія Голобородько, яка поділилась рецептом яєчні з броколіні.Броколіні можна купити у великих супермаркетах. Якщо не вдалося, використайте звичайну броколі, розділивши її на дрібні суцвіття або тонко порізавши.Якщо немає перепелиних яєць, курячі (2-3 шт.) стануть гарною альтернативою.Використовуйте печінку тріски у власному жиру, без олії.Яйця перепелині - 8 шт.Броколіні - 60 гОливкова олія - 20 гМасло вершкове 73% - 20 гПечінка тріски - 120 гКімчі - 140 гРукола - 20 гНасіння конопель - 20 гКопчена сіль за смакомПерець чорний меленийза смакомРозігрійте сковороду з міксом оливкової олії та вершкового масла на середньому вогні. Додайте нарізані броколіні (5-6 стебел) та пасеруйте їх одну хвилину, доки вони не стануть яскраво-зеленими.Обережно влийте на броколіні перепелині яйця. Готуйте близько двох хвилин, поки білок не схопиться, але жовтки залишаться рідкими.Злийте майже всю рідину з печінки тріски, залишивши трохи для смаку. Викладіть шматочки риби зверху на готову яєчню. Вона слугуватиме водночас смаковим акцентом і заправкою.Подавайте яєчню разом із ферментованим кімчі чи квашеною капустою. Для текстури та свіжості додайте руколу з конопляними ядрами. Приправте готову страву копченою сіллю та чорним перцем до смаку.

Джерело матеріала
loader
loader