Яйця, сир, риб'яча шкірка і не тільки: що додають у каву в різних країнах
Яйця, сир, риб'яча шкірка і не тільки: що додають у каву в різних країнах

Яйця, сир, риб'яча шкірка і не тільки: що додають у каву в різних країнах

Кава об'єднує людей по всьому світу, але кожна країна має свої унікальні традиції її споживання. Смак суттєво відрізняється, адже використовують різні додатки.Розповімо, чим дивують кавоманів у різних куточках світу.Шведи - шанувальники високоякісної кави. Навіть у той час, коли через економічні причини не вдавалося дістати гарну мелену каву, вони вигадали спосіб як зробити смак кращим, а саме klarskinnet.Риб'яча шкірка (яку додавали у воду з дрібно змеленою кавою) виділяла білок, який притягував каламуть у каві і опускався на дно. Таким чином кава розшаровувалася на хорошу зверху і огидну знизу, і в кожній партії можна було отримати більше ідеально смачних чашок - хоча і з певним рибним присмаком.Яйце в шведській яєчній каві виконує ту ж функцію, що і шкіра, воно притягує до себе забруднення.Відомо, що кава походить саме з цієї країни, що робить традиції їхнього споживання кави дійсно цікавими. У більшій частині Ефіопії каву підсолоджують повними чайними ложками цукру у своєму напої, але більшість людей у південно-західній частині нададуть перевагу напою без. Не дивуйтеся, якщо додадуть солі. В особливих випадках додають вершкове масло з базиліком, орегано та кардамоном. Інша популярна добавка - тенадам, або рута, лікарська трава. Подають каву на церемоніях часто з попкорном.У східній та південно-східній Анатолії часто готують автентичну каву, вдома на мангалі чи на піску у джезві, з різними спеціями. Особливо ароматизують її фісташками антеп або місцевими ароматними рослинами. Ця фісташкова кава має назву meningiç. А загалом, турецька кава стала популярною завдяки додаванню кардамону, а також подачі з солодощами, як от рахат лукум.Італійці полюбляють темну, міцну та густу каву. Але іноді навіть еспресо, допіо чи ристрето - не стеля міцності. Тож вони вигадали "правильний" варіант — Café corretto. Це італійська традиція, коли каву "корегують" спиртним напоєм для підсилення її смаку, що бере свій початок у складні часи 1930-х років. Цей метод варіювався залежно від регіону, використовуючи різні спиртні напої, такі як Grappa (традиційний виноградний міцний спиртний напій, бренді) на півночі та Anisette (анісовий лікер) на півдні.В'єтнамська кава - це надзвичайно міцна і солодка кава темного обсмаження та міцне згущене молоко, повільно проціджене через металевий фільтр.Водночас є й Ca phe trung, яєчна кава вперше з'явилася в 1940-х роках. У той час молоко було дефіцитом, і яєчні жовтки стали зручним замінником. Кафе Giang Café в Старому кварталі Ханоя, де винайшли яєчну каву, продовжує подавати цю популярну й серед туристів новинку донині. Після ретельного збивання яєць і проціджування кави через фільтр суміш доводять до кипіння і виливають безпосередньо у збиті яйця, щоб вони спливли на поверхню.Останніми роками кокосова кава (Ca phe cot dua), яка поєднує чорну каву, згущене молоко та кокосові вершки з льодом зверху. Кокосова кава, або ca phe cot dua, поєднує гіркуваті нотки кави з вершковим смаком кокоса. Інша варіація цього напою - коричнева кава як основа, з додаванням кокосових вершків і свіжого молока замість колотого льоду.В Індії, особливо в південних регіонах, мелену каву часто змішують з цикорієм. Ця практика підсилює насиченість і густоту напою, і багато хто насолоджується унікальним ароматом, який додає ця рослина. Це також дозволяє отримати більш економну суміш, оскільки цикорій коштує дешевше, ніж кавові зерна.У Фінляндії його називають kaffeost, "кавовий сир", і це саме те, як він звучить. Сир, який використовується для приготування, називається leipäjuusto або "хлібний сир", в США його іноді називають фінським писклявим сиром. Це міцний, восковий сир, який зазвичай підігрівають перед вживанням, наприклад, розігріваючи кубики в мікрохвильовій печі. Або просто кидають їх у гарячу каву, де сир нібито розм'якшується і вбирає напій, але насправді повністю не плавиться. Потім ви можете випити каву, а потім дістати ложкою м'які та просочені кавою сирні кубики, щоб з'їсти.

Джерело матеріала
loader
loader