Новий рік ще витає у повітрі: рецепту ароматного пісочного пирога з апельсинами
Новий рік ще витає у повітрі: рецепту ароматного пісочного пирога з апельсинами

Новий рік ще витає у повітрі: рецепту ароматного пісочного пирога з апельсинами

Пісочний пиріг з апельсинами – надзвичайно смачна та ароматна домашня страва.

Начинка вийде соковитою та ніжною, а ось скоринка – рум'яна та хрумка. Фанати насолод з цитрусами обов'язково оцінять нову страву.

Апельсиновий пиріг. Фото Instagram

Інгредієнти:

  • Апельсини – 2 штуки;
  • Борошно – 280 г;
  • Цукор – 260 г;
  • Олія вершкове – 250 грамів;
  • Жовтки яєчні – 4 штуки;
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 г;
  • Розпушувач – 5 грамів.

Вершкове масло потрібно дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. В окрему миску відправляємо яєчні жовтки та половину цукру. Жовтки із цукром добре збиваємо за допомогою міксера. Туди додати вершкове масло, що стало м'яким. Масу слід знову збивати міксером, а потім відправити в холодильник.

Апельсиновий пиріг. Фото Instagram

Олія та яйця повинні настоятися 30 хвилин. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на часточки і заберіть білу шкірку.

Нарізані часточки додайте в миску, засипте цукром, а потім крохмалем. Все акуратно перемішуємо. У миску з маслом і жовтками додаємо борошно та розпушувач. Спершу слід перемішати все лопаткою, а потім руками. Форму для випічки потрібно застелити пергаментом, частину крихти викладаємо і дно форми, щоб застелити. Потім викладаємо апельсинову начинку. Зверху на часточки розділяємо тісто, що залишилося. Пиріг слід випікати у духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

пісочний пиріг з апельсинами

Нагадай про легендарне пісочне печиво з джемом до чаю за 30 хвилин: рецепт, який довго припадав пилом у шафі.

Раніше ми повідомляли, що на хліб більше не класти: рецепт шпротів у лаваші, які прикрасять будь-який стіл.

Джерело матеріала
loader
loader