Українські виробники моркви продовжують підвищувати ціни на свою продукцію.
З початку поточного тижня ціна на моркву зросла до 23-30 грн/кг ($0,55-0,71/кг), що на 15% більше порівняно з минулим тижнем.
Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Виробники пояснюють це підвищенням попиту від оптових компаній та роздрібних мереж, які активно закуповують моркву для подальшої реалізації.
Основними факторами зростання є скорочення пропозиції некондиційної моркви, оскільки постачання з необладнаних складів значно знизились. Попит на якісну продукцію залишається високим, а деякі великі господарства навіть стримують продажі в очікуванні ще більшого зростання цін.
Зараз морква в Україні коштує в середньому в 2,6 раза дорожче, ніж на цей період минулого року. Аналітики не виключають, що ціни можуть продовжити зростати й на наступному тижні.
"При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на моркву, у зв'язку з чим вони не відкидають, що наступного тижня фермери робитимуть спроби вкотре підвищити ціни в цьому сегменті", - йдеться в повідомленні.