Зелень містить багато корисних вітамінів та мінералів, необхідних нашому організму. Однак у холодну пору року, на полицях магазинів вона немовби якась пластикова, адже не пахне і не смакує як улітку.
Звичайно можна заморозити її перед зимою і смакувати, проте чи не зрозуміло чи це відключення світла, через які доведеться викидати її в смітник.
Вихід справді є. Ви можете влаштувати на своєму підвіконні міні-місто та самостійно вирощувати не лише улюблену петрушку, а й іншу зелень. Так буде не лише смачніше, а й вигідніше.
Петрушка
За добу перед висадкою насіння петрушки загорніть їх у вологу марлю. Потім висадіть його у невеликі канавки у контейнері із землею. Після того, як ваш майбутній урожай зійде, проріжте його та поставте на добре освітлене місце на підвіконні.
Кріп
Для кропу вибирайте легкий ґрунт із гумусом. Висадіть насіння не надто глибоко у землю. Після того, як паростки зійдуть, проріжте їх, щоби було 2-3 сантиметри між ними і не забувайте регулярно його поливати.
Рукола
Для неї підійде слабокислий ґрунт. Рукола любить вологу, тому її потрібно поливати трохи частіше ніж іншу зелень.
Спочатку виростіть розсаду в окремих стаканчиках, а потім її потрібно висадити в спільну скриньку на відстані близько 20 сантиметрів кущика від кущика.
Крес-салат
Це досить вимоглива рослина. Насіння салату потрібно висадити на глибину пів сантиметра, а після того, як воно зійде, салат потрібно пересадити в контейнер і поставити на світлу частину підвіконня. Доглядаючи рослину, потрібно її не тільки поливати, а й збризкувати його листя водою.
Раніше ми повідомляли, що цей лайфгак допоможе вам виростити розкішні петунії: будуть цвісти весь сезон.