Люля-кебаб із яловичини: рецепт від відомого шефа, який здивує ваших близьких
Люля-кебаб із яловичини: рецепт від відомого шефа, який здивує ваших близьких

Люля-кебаб із яловичини: рецепт від відомого шефа, який здивує ваших близьких

Спробуйте приготувати цю страву та відчуйте себе професійним шеф-кухарем. Потішити своїх близьких неперевершеною стравою так легко! Рецептом ділиться 24 Канал з посиланням на ТікТок Ектора Хіменеса-Браво.

Люля-кебаб

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
для люля-кебаба:
– 700 грамів яловичого фаршу;
– 1 чайна ложка сухого часнику;
– пучок кінзи;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– лаваш – для подачі;
для маринованої цибулі:
– 1 ріпчаста цибулина;
– 1 столова ложка винного оцту;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 чайна ложка гранатового соусу;
– 2 гілочки зеленої цибулі;
для подачі:
– аджика – до смаку.

Як приготувати люля-кебаб: перегляньте відео

Приготування:

  1. Наріжте ріпчасту цибулю тонкими кільцями, посипте цукром і сіллю.
  2. Додайте винний оцет і гранатовий соус, перемішайте.
  3. Наріжте зелену цибулю та змішайте з ріпчастою.
  4. Залиште маринуватися на 20 – 30 хвилин.
  5. У великій мисці змішайте яловичий фарш із дрібно нарізаною кінзою, часником і спеціями.
  6. Відбийте фарш об стінки миски, щоб зробити його однорідним і щільним.
  7. Сформуйте люля-кебаби, ретельно обгортаючи фарш навколо шампурів.
  8. Смажте на відкритому вогні до рум’яної скоринки, обертаючи шампури для рівномірного приготування.
  9. Подавайте кебаби з лавашем, маринованою цибулею, свіжою зеленню та аджикою.

Особливі львівські палянички: рецепт від пані Стефи.

Джерело матеріала
loader
loader