Чи є різниця, яку сіль використовувати: морську, гімалайську чи кухонну, відповіді, які ви шукали
Чи є різниця, яку сіль використовувати: морську, гімалайську чи кухонну, відповіді, які ви шукали

Чи є різниця, яку сіль використовувати: морську, гімалайську чи кухонну, відповіді, які ви шукали

Сіль необхідний для нашого здоров'я та забезпечує нормальну роботу життєво необхідних функцій організму.

На полицях магазинів можна зустріти велику різноманітність солі, тому для багатьох буде цікаво розібратися, яка корисніша: кухонна, морська чи гімалайська?

Сіль, скріншот: YouTube

Виявляється, всі види солі складаються з хлориду натрію, проте мають деякі відмінності у своєму складі.

Морська сіль збагачена корисними мінералами та вважається більш екологічним продуктом.

У ньому відсутні небезпечні для нас хімічні та органічні домішки.

Сіль зберігає всі корисні елементи через особливості її видобутку, що проходить мінімальну кількість стадій обробки.

"Артемсіль" випустив партію солі. Фото: United24

Отже, можна не боятися і використовувати морську сіль при приготуванні будь-яких страв. Однак слід пам'ятати, що цоду в ній набагато менше, ніж у йодованій солі.

Щодо гімалайської солі тут вчені виявили найбільшу концентрацію корисних мінералів та мікроелементів.

Сіль, фото Уніан

Вона має кілька варіантів кольору – від білого та рожевого до практично чорного.

Раніше ми повідомляли, що лимон замінить вам все, якщо не викидатимете шкірку: унікальні властивості, про які ви і не здогадувалися.

Також стало відомо, що банани можуть нашкодити: 7 несподіваних фактів, які змусять задуматися.

Джерело матеріала
loader