Козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде
Козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде

Козинаки, як у дитинстві, можна приготувати і самостійно: рецепт, з яким все вийде

Конжутний козинак – улюблений смак не лише дорослих, а й дітей.

Приготувати її можна дуже швидко, а головне легко. Для цього знадобиться бажання, 3 інгредієнти, які є у кожного будинку та трохи терпіння.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот

Для козинаків можна використовувати насіння льону, соняшнику, гарбуза, горіхи, якщо немає кунжуту. У разі зміни рецепт не зміниться.

Необхідні інгредієнти:

Цукор – 200 грамів

Кунжут – 120 грамів

Вершкове масло (82%) – 30 грамів.

Для приготування краще взяти посуд із товстим дном. Спочатку потрібно розтопити цукор до карамельного кольору. Робити це потрібно на маленькому вогні, щоби не було гіркого смаку. Необхідно постійно стежити, щоб цукор не підгорів. Коли колір стає карамельним, додаємо вершкове масло та ретельно вимішуємо.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот

Олія зробить козина м'якшою. Після цього додаємо кунжут та швидко перемішуємо.

Козинаки з кунжуту. Фото: скріншот
Козинак з кунжута. Фото: скріншот

Аркуш пергаменту змащуємо маслом і виливаємо суміш, зверху накриваємо ще одним листом пергаменту і за допомогою качалки розрівнюємо тоненько. Поки смачності гарячі необхідно розрізати на смужки, щоб у холодному вигляді було краще ламати. Після застигання розламуємо та складаємо у закритий посуд. Лише небагато часу і улюблений смак готовий.

Раніше ми повідомляли, що поки не дуже холодно, можна готувати і не цькувати себе магазинним: рецепт домашньої Фанти.

Джерело матеріала
loader