У соціальній мережі фудблогер Наталія Жук розповіла, як можна покращити просту шарлотку та здивувати гостей.
Усього за 40 хвилин випікання та кілька простих кроків ви отримаєте дивовижне частування для затишного чаювання чи сімейної вечері.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- Дрібка солі
- 150 г борошна
- 1-2 ст. л. темного какао
- 1 ч. л. розпушувача
- Цукрова пудра для посипання
- 4 великі яблука
- Кориця (за бажанням)
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 °C. У миску вибийте яйця, додайте цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Секрет пишної шарлотки - добре збити яйця із цукром. Почніть збивати віночком, потім продовжіть міксером на високій швидкості 3-4 хвилини.
В окремій ємності змішайте борошно, какао та розпушувач. Просійте їх у яєчну суміш і обережно перемішайте лопаткою до однорідності, щоб не осадити тісто.
Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте часточками. Викладіть їх на дно форми, застеленої пергаментом. За бажанням, присипте яблука корицею.
Вилийте тісто на яблука та розподіліть його, рівномірно покривши фрукти. Поставте форму в духовку і випікайте близько 40 хвилин.
Дістаньте готову шарлотку з духовки, дайте трохи охолонути, потім посипте цукровою пудрою для прикраси.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Майстер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.