Млинцевий торт — чудовий десерт, який готується дуже легко.
Торти можна приготувати за різними рецептами. Але млинцевий торт — це особливий десерт, які приготувати набагато простіше, ніж більш традиційний торт. І вам не доведеться занадто довго возитися і вмикати духовку. Рецептом поділилися на сайті Сlick.
Млинцевий торт
Інгредієнти для млинців:
- 3 яйця;
- 800 мл молока (і важливо, щоб воно було жирним);
- 350 г борошна;
- 45 г топленого вершкового масла;
- дрібка солі.
Для начинки:
- 200 г маскарпоне;
- 200 г сирного сиру;
- чайна ложка тертої цедри лимона;
- чайна ложка цукрової пудри;
- варення на ваш смак (в оригіналі абрикосове варення).
Щоб приготувати цей чудовий торт, насамперед нам потрібно добре збити яйця і змішати їх з іншими інгредієнтами, а саме з теплим молоком, топленим маслом і борошном. Не можна забувати, що важливо, щоб масло не було гарячим! Потім залишаємо все на 10-15 хвилин і можна пекти млинці.
Нам доведеться нагріти сковорідку, яку змастимо невеликою кількістю вершкового масла або рослинної олії, а потім наливаємо ополоник тіста, яке розподілимо по всій поверхні сковорідки. Коли млинець підрум'яниться з одного боку, переверніть млинець на інший бік і нарешті викладіть на тарілку.
Коли тісто закінчиться і у вас буде стопка готових млинців. Для приготування крему нам залишається тільки змішати сир маскарпоне з невеликою кількістю цедри лимона і ложкою цукрової пудри.
Далі викладемо чотири млинці круглої форми, потім покладемо ще ложку вершкового сиру та джему. Решту млинців необхідно розрізати, щоб можна було легко формувати шари. Покриємо млинець кремом і повторимо процес, а наприкінці складемо млинці з основи і залишками млинців зможемо прикрасити торт.
Читайте також:
Такий ніжний, що тане в роті: рецепт торта з кремом із рікоти (відео)
"Розумний торт": рецепт десерту без начинки, який трансформується в духовці
Торт "Дамські пальчики": як приготувати смачний торт із ніжним кремом