Швидке тісто для піци: кулінар розкрила ідеальний рецепт
Швидке тісто для піци: кулінар розкрила ідеальний рецепт

Швидке тісто для піци: кулінар розкрила ідеальний рецепт

Рецептом легкого та швидкого тіста для піци, яке завжди виходить ідеальним, поділилася українська фудблогерка Катерина Мовчан.

"Це моє улюблене швидке тісто для піци, яке я готую вже більше 10 років. Воно завжди дає класний і стабільний результат. Піца виходить смачною і затишно-домашньою", – відзначила кулінар.

У розрахунку на дві піци нам знадобляться такі інгредієнти:

  • вода (тепла) - 230 г
  • борошно - 450 г
  • дріжджі живі - 20 г
  • цукор - 1 ч.л.
  • олія - 4 ст.л.
  • сіль - 1 ч.л.

В миску насипаємо 400 г борошна та робимо посередині ямку – туди додаємо розкришені дріжджі, цукор і вливаємо половину води, зверху присипаємо невеликою кількістю борошна та лишаємо на 10 хвилин.

Після цього додаємо олію, сіль, вливаємо залишок води та починаємо вимішувати тісто спершу в мисці, а далі на столі, присипаному рештою борошна (50 г).

Вийде еластичне тісто. Кладемо його в миску, трохи змащену олією, накриваємо харчовою плівкою та лишаємо на пів години. Потім обминаємо тісто руками, знову накриваємо та лишеємо ще на пів години. За цей час тісто має вирости в два-три рази.

Коли тісто підійде, формуємо з нього піцу та викладаємо улюблену начинку. Випікаємо піцу на максимальному нагріві духовки до готовності, щоб бортики піци зарумʼянилися.

"В мене на це пішло 5-7 хвилин", – додала кулінар.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader