Делікатес за копійки: зірки "Мастер Шеф" показали, як смачно приготувати курячі голови
Делікатес за копійки: зірки "Мастер Шеф" показали, як смачно приготувати курячі голови

Делікатес за копійки: зірки "Мастер Шеф" показали, як смачно приготувати курячі голови

Учасники кулінарного шоу "Мастер Шеф" Артем Горбенко та Любов Канівець показали, як просто та смачно можна приготувати курячі голови Гунбао (по-китайськи).

Головна смакота в курячих головах – це мізки, а з таким соусом страва вийде дуже смачною.

Для цього рецепту зірки "Мастер Шеф" використали:

  • курячі голови - 12 шт.
  • перець болгарський - 1 шт.
  • зелена цибуля - маленький пучок
  • часник - 3 зуб.
  • імбир - 15 г
  • арахіс - 100 г
  • перець чилі - 5 г
  • кунжут - 25 г
  • сіль - 5 г
  • цукор - 30 г
  • соєвий соус - 40 г
  • соєвий соус темний - 10 г
  • курячий бульон - 100 мл
  • бодян - 3 г
  • фенхель - 5 г

Спершу зірки "Мастер Шеф" зачищають, обпалюють курячі голови та відварюють їх.

Болгарський перець нарізаємо соломкою, зелену цибулю на досить довгі шматочки, часник, імбир і чилі – дрібно.

Варені курячі голови зірки "Мастер Шеф" обсмажують на олії з усіх боків. Обсмажені голови прибираємо з казана чи пательні.

У сухому казані прогріваємо арахіс, кунжут і спеції, щоб вони розкрили свій аромат. Додаємо солодкий перець, чилі, часник, імбир, сіль і продовжуємо смажити. Вливаємо соєвий соус, додаємо цукор і перемішуємо.

Далі зірки "Мастер Шеф" вливають курячий бульйон і тушкують соус приблизно 5 хвилин. Повертаємо обсмажені голови в казан, перемішуємо та готуємо ще 15-20 хвилин. У кінці додаємо зелену цибулю.

"Як їсти цей делікатес? Знімаєте черепушку і висмоктуєте мізки", – пояснив учасник "Мастер Шеф".

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader