Як приготувати вінегрет: шеф-кухар розкрила простий і суперсмачний рецепт
Як приготувати вінегрет: шеф-кухар розкрила простий і суперсмачний рецепт

Як приготувати вінегрет: шеф-кухар розкрила простий і суперсмачний рецепт

Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями секретами приготування вінегрету, щоб звичайний салат виходив неймовірно смачним.

Щоб приготувати смачний вінегрет, шеф-кухар бере такі інгредієнти:

  • буряки - 3 шт.
  • картопля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 0,5 шт. маленької
  • горошок заморожений - 80 г
  • огірки солоні - 5-6 шт.
  • олія домашня - 4-6 ст.л.
  • оцет бальзамічний - 0,5 ст.л.
  • гірчиця зернова - 1 ст.л.
  • сіль і перець - за смаком

Також за бажанням до вінегрету можна додавати квашену капусту, оселедець, копчену рибу, мариновані гриби, квасолю, спаржу, кальмари чи мідії.

Овочі шеф-кухар радить не варити, а запікати. Буряки, картоплю та моркву чистимо, нарізаємо невеличкими кубиками, викладаємо на деко, застелене пергаментом, і запікаємо в духовці хвилин 30.

При цьому щоб буряк не фарбував решту інгредієнтів, заправляємо його кількома ложками олії та викладаємо на деко збоку від інших овочів. Також із овочами можна запекти 3-5 зубчиків часнику для заправки.

Цибулю нарізаємо дрібно, солоні огірки – кубиками.

"Горошок полюбляю свіжоморожений, а не консервований. Він більш солодкий. А ще інколи додаю квасолю, але зовсім трішки, для акценту", – відзначила шеф-кухар.

Для заправки змішуємо гірчицю з оцтом та 1-2 ст.л. ароматної олії. За бажанням також можна додати хрін і запечений часник.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader