Переможниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати мармурову сирно-гарбузову запіканку.
"Чесно кажу, це найсмачніша запіканка в моєму житті, хочу щоб всі приготували і спробували цю смакоту", – радить зірка "Мастер Шеф".
Для сирної маси "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере такі інгредієнти:
- 500 г кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю (або борошна)
- 100 г молока
Для гарбузової маси:
- 700 г гарбуза
- 2 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- сік і цедра половинки апельсина
- якщо гарбуз не солодкий, можна додати трішки цукру
Очищений гарбуз "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна нарізає на невеликі шматочки та запікає в розігрітій духовці до готовності.
Всі інгредієнти для сирної маси перебиваємо блендером до однорідності.
В іншій мисці змішуємо запечений гарбуз із яйцями, кукурудзяним крохмалем, ванільним цукром, апельсиновим соком і цедрою й також перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
У форму для запікання, застелену пергаментом, "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна по центру по одній столовій ложці почергово викладає сирну та гарбузову суміші, як на відео.
Випікаємо сирно-гарбузову запіканку в розігрітій до 180 градусів приблизно годину. Готовій запіканці перед подачею обовʼязково даємо трохи охолонути.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.