Краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок з грибним соусом
Краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок з грибним соусом

Краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок з грибним соусом

Пора вже забути про те, що оладки бувають лише яблучні, а соус – томатний чи вершковий. Цю чудову страву можна приготувати з картоплі, що буде в рази ситніше, а залити оладки ароматним грибним соусом.

Рецепт дуже простий і досить бюджетний, тому він сподобається багатьом. Соус готується на основі печериць, але можна взяти й інші гриби.

Картопляні оладки з грибним соусом, скріншот

Які інгредієнти потрібні:

  • картопля (відварена) - 600 гр
  • яйце - 2 шт
  • сіль, перець за смаком
  • сметана - 2 ст.л
  • мука - 100 гр
  • олія для обсмажування

Для соусу:

  • печериці - 500 гр
  • цибуля - 1/2 головки
  • чеснок - 1 зубчик
  • сіль за смаком
  • вершки 10% - 100 мл
  • сирний сир - 100 гр
  • прованські трави – 1/2 ч.л

Як приготувати:

Теплу відварену картоплю пробийте блендером. Додайте яйця, сметана, сіль, перець та борошно. Ретельно перемішайте. До картоплі всипте борошно і перемішайте до однорідності

У сковороді розігрійте олію. З картопляного тіста сформуйте кульки (краще мокрими руками, то тісто не буде липнути). Обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку.

Цибулю, часник і печериці наріжте. Обсмажуйте цибулю та часник протягом 2 хвилин. Потім до сковороди додайте печериці, посоліть і готуйте ще 3-4 хвилини. Далі влийте вершки і трохи прогрійте їх. Додайте сир, прованські трави та сіль. Готуйте помішуючи до розчинення сиру. Подавайте картопляні оладки разом із соусом.

Раніше ми повідомляли, що ви ніяк цю страву не зіпсуєте: рецепт картоплі з хрусткою скоринкою.

Джерело матеріала
loader
loader