Вирощуй сам або плати втридорога: овочі стануть не по кишені більшості українців
Вирощуй сам або плати втридорога: овочі стануть не по кишені більшості українців

Вирощуй сам або плати втридорога: овочі стануть не по кишені більшості українців

Окупація частини українських територій, активні бойові дії та масове мінування орних земель вже призвели до дефіциту сільськогосподарської продукції. Результат – зростання цін на овочі, що боляче вдарить по кишенях простих українців. Але чи буде держава втручатися, щоб захистити громадян? На жаль, ні.

Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський. На його думку, аграрії не захочуть працювати собі у збиток, адже витрати на вирощування овочів цього року були значними. "Я вважаю, що праця фермерів повинна оплачуватися справедливо. І якщо комусь не подобаються ціни, то хай сіють овочі самостійно", – заявив Чернявський.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За словами політика, державне регулювання цін на продукти може призвести до нових корупційних ризиків, тому уряд вирішив не втручатися у цей процес.

Чернявський визнає: єдиний шлях знизити ціни на овочі — це дотації з бюджету. Проте є серйозний "але": для цього доведеться скоротити інші витрати, наприклад, соціальні виплати або збільшити податки. А в умовах війни, коли 90% бюджету йде на оборону, виділити додаткові кошти на продукти просто неможливо.

"Я впевнений, що люди не готові платити більше податків. А в нинішніх умовах урізати соціальні виплати — це неприпустимо. Тому сьогодні ми повинні поставити це питання на паузу", – підсумував Чернявський.

Нагадаємо,від походу в магазин стрибне тиск: ціни на популярні овочі зростають як на дріжджах

Раніше ми розповідали, що яблучний сік б'є цінові рекорди: улюблений напій подорожчав на третину

Також, запасайтесь на зиму: які продукти стануть в нагоді в Україні

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader