У Кабміні, думаю, були шоковані, – секретар економічного комітету Ради про «тисячу Зеленського»
У Кабміні, думаю, були шоковані, – секретар економічного комітету Ради про «тисячу Зеленського»

У Кабміні, думаю, були шоковані, – секретар економічного комітету Ради про «тисячу Зеленського»

В уряді могли бути шоковані ініціативою президента Володимира Зеленського надати кожному по тисячі гривень. Про це заявив народний депутат від фракції «Голос», секретар комітету з питань економічного розвитку Ярослав Рущишин в ефірі Радіо Свобода.

- В Кабінеті міністрів, я думаю, були також шоковані цією пропозицією президента, яка, до речі, не є в його компетенції. Вони були не менше шоковані, оскільки вони могли запропонувати місце чи інвестицію, яка б мала набагато більший важіль впливу, або набагато більший мультиплікаційний ефект для економіки, — сказав він.

Нардеп додав, що правильно давати кошти людям, які малозабезпечені, оскільки вони в основному не заощаджують, і ті кошти повертаються одразу в економіку.  Рущишин розповів, що парламент не має достатньо повноважень, щоб заборонити видавати гроші українцям за ініціативою президента. Він назвав це рішення «абсурдним».

- Ми привчаємо людей до отримання коштів ні за що, не зароблених коштів. І це дуже погано. А як ми скажемо, як це пояснимо нашим партнерам, котрі дають нам гроші на війну, і ми кажемо, що недостатньо коштів на війну, а тут роздаємо? – сказав він.

  • 25 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні з 1 грудня буде запроваджено нову програму підтримки українців. Кожен громадянин отримає тисячу гривень. Про це глава держави сказав у своєму традиційному вечірньому зверненні.
  • 26 жовтня перший заступник міністра економіки Олексій Соболев в ефірі телемарафону заявив, що ці гроші зможуть підтримати український малий і середній бізнес, тому що є визначене коло, куди їх можна спрямувати. Витратити кошти можна буде на оплату комунальних послуг, ліки, транспорт, мобільний звʼязок, купівлю українських книг та інші послуги. Також можна їх задонатити на ЗСУ.
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader