Троянди дадуть пишний цвіт навесні: які прості дії потрібно виконати до морозів
Троянди дадуть пишний цвіт навесні: які прості дії потрібно виконати до морозів

Троянди дадуть пишний цвіт навесні: які прості дії потрібно виконати до морозів

Щоб квіти рясно зацвіли у весняні місяці, варто виконати деякі підготовчі роботи уже зараз, поки не вдарили мінусові температури повітря.

Що ви дізнаєтеся:

Троянди добре переносять зимову погоду. Вони є витривалими та універсальними рослинами, які можуть триматися за різних погодних умов. Проте нехтувати простими правилами догляду за цими квітами не варто, адже деякі прості дії можуть підготувати троянди до зими і допомогти їм краще пережити морози, і квіти після такої підготовки потім, навесні, порадують своїх власників пишним цвітом.

Кожному власнику таких квітів не зайвим буде знати, як правильно обрізати троянди на зиму і як готувати їх до морозів. Також потрібно знати основні правила, як правильно вкрити троянди на зиму, щоб мінусові температури не нашкодили рослинам.

Є кілька простих дій, які варто зробити до морозів, щоб краще захистити ці рослини, пише express.co.uk.

Зокрема, не варто удобрювати і підживлювати ці рослини за кілька тижнів до перших заморозків.

Королівське садівниче товариство (RHS) рекомендувало переконатися, що троянди отримують достатньо сонячного світла та стежити, щоб ґрунт був вологим, але не перезволоженим.

Навколо основи рослин можна нанести мульчу, щоб ізолювати коріння та захистити їх від морозу.

Що таке Королівське садівниче товариство?

Королівське садівниче товариство (англ. Royal Horticultural Society (RHS)) – одна з провідних садівничих організацій у світі, його діяльність присвячена просуванню та розвитку садівництва.

Товариство є організатором всесвітньо відомих садівничих виставок, таких як Виставка квітів у Челсі, Виставка квітів у палаці Гемптон-Корт, Виставка квітів у Таттон-парку та Cardiff Flower Show, де демонструються кращі сади та рослини. Також товариство проводить навчання фахівців та садівників-аматорів.

Королівське садівниче товариство займається оцінкою садових рослин, що вирощуються у відкритому ґрунті та теплицях Великої Британії, а також щорічно присуджує премію AGM за кращі види та сорти рослин, пише Вікіпедія.

GardeningKnowHow рекомендує приділити особливу увагу деяким сортам, таким як плетисті, чайні та гібридні троянди. Рекомендується вкривати їх, коли це необхідно.

"Оберніть тростини мішковиною і наповніть соломою або сухим листям. Завершіть, насипавши ґрунт навколо основи рослини", – зазначають експерти.

Троянди, висаджені на особливо вітряних або відкритих ділянках, у жовтні рекомендується обрізати на третину розміру.

За словами спеціалістів, догляд за трояндами упродовж зими допоможе їм рясно цвісти наступної весни.

Що таке Daily Express

Daily Express - щоденний таблоїд, що виходить у Великій Британії.

Видання є головною газетою Express Newspapers, що є дочірньою компанією холдингу Northern & Shell, чиїм одноосібним власником є Річард Десмонд.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader