Делегація Південної Кореї візьме участь у нараді НАТО через дії армії КНДР в Україні
Делегація Південної Кореї візьме участь у нараді НАТО через дії армії КНДР в Україні

Делегація Південної Кореї візьме участь у нараді НАТО через дії армії КНДР в Україні

Урядова делегація з Південної Кореї візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО 28 жовтня, щоб обговорити дані про відправлення на війну в Україну військовослужбовців із КНДР.

"У понеділок, 28 жовтня, делегація високого рівня з Республіки Корея проведе брифінг для Північноатлантичної ради щодо відправлення військ Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) до Росії", - повідомили у НАТО.

Зазначено, що на зустріч запрошено представників інших країн-партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Японії, Австралії та Нової Зеландії.

За інформацією агенції Yonhap, делегація на чолі з першим заступником директора Національної розвідувальної служби Хон Чан Воном відвідає штаб-квартиру НАТО, щоб проінформувати альянс про поглиблення військових зв'язків між Північною Кореєю та Росією.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте звернувся з проханням про направлення такої команди під час телефонної розмови з президентом Юн Сок Йолем минулого тижня.

Очікується, що південнокорейська делегація, до складу якої також входять високопоставлені військові та дипломати, може обговорити не лише розгортання північнокорейських військ у Росії, а і заходи підтримки Києва, такі як відправлення команди південнокорейських офіційних осіб в Україну для моніторингу північнокорейських військ.

Сеул наразі розглядає можливість вивчення та аналізу тактики та військової доктрини північнокорейських військ.

У разі відправлення, моніторингова група, ймовірно, складатиметься з розвідників та військових фахівців з Південної Кореї, які можуть брати участь у допитах захоплених північнокорейців. До команди також можуть приєднатися фахівці з психологічної війни для допомоги в закликах до північнокорейців здатися. Інші заходи підтримки, які також можуть обговорюватися цього тижня, включають надання Сеулом зброї Києву.

Досі Південна Корея надавала Україні гуманітарну допомогу, утримуючись від прямого постачання зброї. Проте минулого тижня Юн Сок Йоль заявив, що Південна Корея може розглянути надання зброї Україні, залежно від масштабів військового співробітництва між Росією та Північною Кореєю.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader