Зимовий час: як перевести годинник на телефоні
Зимовий час: як перевести годинник на телефоні

Зимовий час: як перевести годинник на телефоні

Зимовий час: як перевести годинник на телефоні

Більшість гаджетів роблять це автоматично.

27 жовтня українці перейдуть на зимовий час о 4:00 годині ранку. Стрілки потрібно перевести на одну годину назад. Після переходу  в Україні знову буде 3:00.

Більшість сучасних смартфонів автоматично переходять на зимовий час. Для цього достатньо мати стабільне підключення до інтернету. Але якщо автоматична зміна не відбулася – це можна зробити вручну.

Алгоритм дій залежить від операційної системи.

Як перевести годинник на Android

На телефоні виберіть програму «Годинник» та натисніть на кнопку «Ще налаштування». Далі оберіть домашній часовий пояс або змініть дату та час. Якщо ви знаходитеся за межами домашнього часового поясу та хочете показати або приховати час у ньому, необхідно натиснути «Показувати час вдома».

 За умови, якщо на вашому гаджеті вибрано параметр «Автовизначення часу», телефон автоматично перейде на літній або зимовий час.

Як перевести годинник на iPhone та iPad

У параметрах «Дата і час» можна встановити автоматичне налаштування пристрою в разі зміни часового поясу. Якщо на вашому гаджеті все ще відображаються неправильні дата, час або часовий пояс - кожен параметр можна окрема змінити.

Спершу перейдіть у «Параметри». Натисніть «Загальні», а потім «Дата і час». Необхідно вимкнути параметр «Задавати автоматично», після чого натисніть «Часовий пояс» та виберіть місто, яке вам найбільш підходить.

Варто пам’ятати, що для зміни часового поясу необхідно, щоб на вашому гаджеті було інстальовано одну з останніх iOS.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні», яким ініціювала скасування переходу з зимового на літній. Але скоріш за все, президент України Володимир Зеленський не буде підписувати його, тож у березні українцям доведеться переводити годинники знову.

Джерело матеріала
loader
loader