Гроші з картки вкрали, інтернет-ліміт не спрацював: ПриватБанк розводить руками
Гроші з картки вкрали, інтернет-ліміт не спрацював: ПриватБанк розводить руками

Гроші з картки вкрали, інтернет-ліміт не спрацював: ПриватБанк розводить руками

Клієнт ПриватБанку поскаржився, що з його картки вкрали гроші, а інтернет ліміт не спрацював.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив на порталі Мінфін.

Чоловік поділився негативним досвідом використання картки ПриватБанку, закликаючи інших клієнтів бути пильними. За словами постраждалого, незважаючи на встановлений ним добовий ліміт інтернет-платежів у 6700 гривень, з його картки було списано майже 11 900 гривень за добу.

За його словами, після здійснення законної купівлі на суму близько 5400 гривень невідомі особи провели серію несанкціонованих транзакцій на загальну суму понад 6500 гривень.

"Ось моя ситуація в межах доби: 1. Ставлю межу на оплату в інтернеті 6700 грн. коп. 2. Оплачую покупку в інтернет-магазині 5374 грн 69 коп. Тобто, інтернет ліміт вже буде 6700-5374 грн. 69 коп. = 1325 грн. 31 коп.. 3. За кілька годин, тієї ж доби з моєї картки зникає 6502 грн 49 коп на оплату в інтернеті. Було шість платежів на загальну суму 6502 грн. 49 коп. 4. Так, а що з інтернет лімітом? Був ліміт на добу 6700 грн, а з картки пішло на оплату через сайти 11 877 грн. 18 коп.", - розповів клієнт банку.

ПриватБанк / Фото: Новини.LIVE, Ігор Кузнєцов
ПриватБанк / Фото: Новини.LIVE, Ігор Кузнєцов

При зверненні до банку, за його словами, з'ясувалося, що встановлений ліміт не поширюється на дії шахраїв, що викликало здивування та обурення клієнта. ПриватБанк, за словами заявника, не зміг надати задовільного пояснення.

"Дзвоню в банк, розповідаю все, робимо заявку, але повернення (ну ви розумієте що шансів нуль) і я питаю, а як так що є ліміт 6700 грн на добу, а у мене за добу оплат в інтернеті 11 877 грн 18 коп, а банк відповідає, що цей ліміт не стосується оплати, яку зробили шахи. Адже можна якось платити в інтернеті, оминаючи інтернет ліміт. Ну ви зрозуміли, ліміт це для вас, а шахраї можуть вашу картку обчистити поза межами ліміту", - додав він.

Постраждалий закликає інших користувачів бути обережними та не зберігати значні суми на картах ПриватБанку, вказуючи на можливі недоліки в системі захисту від несанкціонованих операцій.

Гроші з картки вкрали, інтернет-ліміт не спрацював: ПриватБанк розводить руками - Фото 2

У відповідь на це в ПриватБанку пояснили, що ліміт на оплату в Інтернеті використовується при оплаті ризикових сайтів. Якщо оплата проходить не на ризиковому сайті цей ліміт не буде задіяний.

Крім того, у банку наголосили, що оплата в інтернеті можлива за умови володіння даними картки, як СVV код та термін дії разом із номером картки. Цю інформацію шахраї могли отримати не лише з необережності, а й більш витонченими методами (наприклад, камери спостереження на касах магазину та недобросовісні охоронці, ненадійні сайти тощо).

"За зверненням на підтримку банку можуть бути сформовані запити на оскарження операцій у міжнародній платіжній системі. Ми завжди рекомендуємо клієнтам бути уважними та дотримуватися простих правил, для чого розмістили на нашому сайті кілька дієвих порад: https://privatbank.ua/informational-security. https: //privatbank.ua/safeness", - додали в ПриватБанку.

Гроші з картки вкрали, інтернет-ліміт не спрацював: ПриватБанк розводить руками - Фото 3

Нагадаємо, Приватбанк показав, як відкрити картку "Простір" для пенсій та пільг.

Джерело матеріала
loader