У ЗСУ повідомили про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту: РФ атакує з авіації
У ЗСУ повідомили про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту: РФ атакує з авіації

У ЗСУ повідомили про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту: РФ атакує з авіації

На фронті ситуація погіршується, адже окупанти вдаються до масованих атак із повітря та землі.

Коротко про головне:

Російські військові активізували використання авіації, зокрема керованих авіаційних бомб, та атакують на різних напрямках сходу та півдня України, зокрема на Покровському та Курахівському напрямках.

У Генштабі повідомили, що окупанти продовжують використовувати артилерію та авіацію в Чернігівській та Сумській областях. Під обстрілами опинилися райони населених пунктів, таких як Хрінівка, Олександрівка, Яблунівка, Басівка, Тимофіївка та Покровка. Крім того, ворожа авіація здійснила авіаудар у районі Храпівщини, скинувши дві керовані авіабомби.

Згідно з останніми даними, ворог здійснив 18 авіаударів по території Курської області, використавши 29 керованих авіаційних бомб (КАБ).

У ЗСУ повідомили про ситуацію на найгарячіших напрямках фронту: РФ атакує з авіації
Що відомо про авіабомби РФ / Інфографіка: Главред

Що таке Генштаб ЗСУ?

Генеральний штаб Збройних сил України — головний військовий орган з планування оборони держави, управління застосуванням Збройних сил України, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони іншими утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, Державною спеціальною службою транспорту і Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Є робочим органом Ставки Верховного Головнокомандувача Збройними Силами України, пише Вікіпедія.

Ситуція на фронті - останні новини

Нагадаємо, що як раніше повідомляв Главред, у Курській області ЗСУ просунулися в районі основного "плацдарму". Українські війська нещодавно просунулися на південний схід від Коренево в районі основного "плацдарму". Відомо, що російські війська нібито просунулися в районі між Шептуківкою та Хитровкою.

Російські окупанти розстріляли бійців НГУ під Селидовим. 6 жовтня російські військові захопили позицію, яку утримувала бригада "Кара-Даг" української Національної гвардії. Вони взяли бійців, допитали їх і вбили. Українці можуть вдатися до шаленої контратаки, щоб помститися російським загарбникам.

ЗСУ за підтримки танків створили на Курщині "дорогу смерті" для військ РФ. Згодом українські військові атакували російських морпіхів в Новоіванівці, де за допомогою танків М-1 і бойових машин М-2 вдалося ліквідувати ще низку окупантів. Українські військові одразу відкрили "полювання" на окупантів.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader
loader