Страви більше не прилипнуть: як правильно розігріти сталеву сковорідку
Страви більше не прилипнуть: як правильно розігріти сталеву сковорідку

Страви більше не прилипнуть: як правильно розігріти сталеву сковорідку

Лайфхак з водою, який допоможе перевірити температуру сковорідки.

Ви дізнаєтесь:

Часто буває так, що страви пригоряють на сковорідці. Але справа не лише в кількості олії, а й в тому, як вона розігріта. Про те, як легко перевірити, чи достатньо розігріта сковорідка, розповів суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський.

Як правильно розігріти сталеву сковорідку

Шеф-кухар зазначає, що для того, щоб страва ніколи не прилипала до поверхні сталевої сковорідки, потрібно дотримуватися трьох умов:

Крім того, щоб страва легко відлипала від сковорідки – потрібна правильна температура поверхні посуду. За його словами, вона має становити 190-195 градусів.

Як перевірити, чи розігрілась сковорідка

Володимир Ярославський поділився лайфхаком, який допоможе перевірити, чи добре розігріта сковорідка.

Поставте порожню сковорідку на вогонь, не наливаючи олії. За деякий час, коли вважатимете, що посуд розігрівся, налийте приблизно 1 ч. л. води.

Якщо вода почала випаровуватись - сковорідка ще не розігріта. Тож вилийте воду і продовжте розігрівати посуд. Навіть тоді, коли вода збирається в декілька крапель, які ковзають поверхнею, посуд необхідно потримати на вогні ще якийсь час.

Коли вода не буде випаровуватися та збереться в одну велику краплю, яка, не розтікаючись, буде ковзати над поверхнею - посуд розігрітий до потрібної температури.

Після цього можна виливати воду та наливати в олію. Коли вона розігріється, розпочинайте приготування обраної страви. Тоді ж можна зменшити вогонь.

Коли на продукті утвориться легка скоринка, його слід перевернути або прибрати з сковорідки.

Як розігріти сковорідку, щоб страви не прилипали – відео:

Хто такий Володимир Ярославський?

Володимир Ярославський - український шеф-кухар, керуючий і співвласник ресторану "Lucky", бренд-шеф магазину "Good Wine", а також суддя проєкту "МастерШеф Україна". Один із 25 найкращих шеф-кухарів України за версією Фокус-лістингу 2011 року.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader