Сонячна електростанція: скільки коштує її встановити
Сонячна електростанція: скільки коштує її встановити

Сонячна електростанція: скільки коштує її встановити

Сонячна електростанція: скільки коштує її встановити

Роз'яснення дали у компанії YASNO.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні тривають бойові дії. Ракетні удари ворога пошкоджують об'єкти критичної інфраструктури та житлові будинки мирних мешканців. За прогнозами експертів, ця зима може бути важкою. Ворог намагатиметься залишити українців без світла. Деякі наші громадяни вже розпочали підготовку до зими. У компанії YASNO розповіли, скільки коштує встановити сонячну електростанцію (СЕС) та як розрахувати її вартість.

У YASNO створили спеціальний онлайн-калькулятор, який допоможе самостійно розрахувати орієнтовну вартість сонячної електростанції.

«Вказавши бажану потужність, можна дізнатися приблизний обсяг річної генерації та у яку суму обійдеться реалізація проєкту», – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб одержати точний індивідуальний розрахунок, слід залишити заявку на сайті та при складанні кошторису спеціалісти врахують усі особливості проєкту та побажання клієнта.

У YASNO наголосили, що кінцева вартість буде залежати від багатьох факторів:

  • обраного обладнання;
  • комплектації;
  • місця розташування;
  • технічних умов об'єкта.

«Чим вище потужність установки, тим більше електроенергії вона вироблятиме, але й дорожче коштуватиме. У середньому ціна електростанції з акумуляторами – від 1400 $ за кожен кіловат встановленої потужності, а електростанції без накопичення електроенергії – від 550 $ за кіловат», – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, що крім вартості будівництва для кожної СЕС розраховується термін окупності. Орієнтовно він складає три-п'ять років. Строк експлуатації установки – понад 20 років.

«Для заощадження стартових інвестицій є сенс почати з монтажу невеликої станції без акумуляторних батарей. З часом можна збільшити кількість фотомодулів та встановити накопичувачі електроенергії. Такий підхід дозволить поступово вкладати кошти та підвищувати ефективність електростанції», – йдеться у повідомленні.

Також у YASNO додали, що зараз поширеною практикою є залучення кредитного фінансування на запуск СЕС. Більшість банків мають спеціальні пропозиції на розбудову власної генерації.

Раніше ми писали, якими продуктами необхідно запастися на зиму вже зараз.

Джерело матеріала
loader
loader