У NASA закликали перевірити зв’язки Маска та Путіна
У NASA закликали перевірити зв’язки Маска та Путіна

У NASA закликали перевірити зв’язки Маска та Путіна

Бізнес Ілона Маска тісно пов’язаний із оборонною промисловістю США і американський мільярдер має допуск до певної секретної інформації. 

Керівник NASA та сенатор від Демократичної партії США Білл Нельсон вважає необхідним розслідувати зв’язки американського бізнесмена та засновника SpaceX Ілона Маска з російським президентом Володимиром Путін, з яким він начебто підтримує регулярні контакти від кінця 2022 року.

Про це він заявив на World Economy Summit, повідомляє CNN.

Білл Нельсон зауважив, що не впевнений у правдивості цієї інформації, однак її потрібно перевірити.

“Якщо історія про те, що між Ілоном Маском і президентом Росії відбулися численні розмови, правдива — то, я думаю, це викличе занепокоєння, особливо для NASA, для Міністерства оборони, для деяких розвідувальних агенцій”, — сказав він.

Таке занепокоєння пояснюється тим, що бізнес Ілона Маска тісно пов’язаний із оборонною промисловістю США і американський мільярдер має допуск до певної секретної інформації. 

Зокрема, його компанія SpaceX, яка керує сервісом Starlink, виграла секретний контракт на 1,8 мільярда доларів у 2021 році, а також є основним ракетоносієм космічних апаратів для Пентагону та NASA. 

Джерело матеріала
loader