Росія посилює мобілізацію на захоплених територіях України
Росія посилює мобілізацію на захоплених територіях України

Росія посилює мобілізацію на захоплених територіях України

Російські загарбники посилюють мобілізацію на окупованих теренах України. Нині "вербувальники" стали особливо "активними". Про це повідомляє Центр національного опору ( ЦНС ).

– Росіяни проводять агресивну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. "Вербувальники" стали особливо "активними". Рейди громадськими місцями та фільтраційні заходи на блок-постах проходять щодня. Чергова така "облава" сталася у Приморському районі тимчасово окупованого Маріуполя, – розповіли у центрі.

Особливу увагу ворог приділяє молодим чоловікам. Так, представники окупаційної "влади" запитують людей про їхню діяльність, місце роботи та ставлення до так званої "спеціальної військової операції". У випадку, якщо чоловікам не вдається уникнути рекрутерів, вони змушені вислуховувати лекцію про патріотизм та переваги служби в армії РФ.

При цьому російська окупаційна адміністрація створила умови, коли чоловіки можуть отримати російський паспорт лише через фейкові військкомати, зазначили у ЦНС.

У центрі додали, що нещодавно було опубліковано дослідження щодо тривалості завербованих російських військових. І контрактники, які потрапляють на фронт у зв'язку з підписанням відповідного документа у в'язниці, мешкають не більше восьми місяців. Центр національного спротиву закликав мешканців тимчасово окупованих територій уникати ризику бути мобілізованими до армії РФ.

  • 30 вересня у Мін'юсті заявили, що громадяни України, які з примусу отримали російські паспорти на окупованих територіях, не нестимуть відповідальності.
  • 14 вересня народний депутат Микола Княжицький заявив, що наразі в Україні склалася катастрофічна демографічна ситуація. За його словами, українці написали "сотні тисяч заяв про відмову від українського громадянства".
Теги за темою
окупація
Джерело матеріала
loader