Грошова допомога на дрова та вугілля: як отримати виплати на зиму
Грошова допомога на дрова та вугілля: як отримати виплати на зиму

Грошова допомога на дрова та вугілля: як отримати виплати на зиму

Українці, які не мають централізованого опалення, можуть одержати грошову допомогу на купівлю твердого палива. Як отримати виплати на зиму, йдеться у сюжеті "Суспільного".

Начальник відділу обслуговування громадян управління пенсійного фонду на Сумщині Людмила Назарова пояснила, що гроші можуть отримати люди, які опалюють своє житло дровами, вугіллям чи іншими видами твердого палива.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube

Щоб отримати матеріальну підтримку, представники таких домогосподарств мають звернутися до Пенсійного фонду та подати відповідну заяву.

"Людина звертається з паспортом і кодом до найближчого сервісного центру ПФУ, де надає згоду на обробку персональних даних для партнерів. По кожному індивідуально розраховується дана норма, беручи до уваги середньомісячний дохід людини індивідуально прораховується", - пояснила Людмила Назарова.

Виплати. Фото: скрін youtube

Якщо людина вперше звертається за допомогою, подати заяву рекомендується до 30 листопада. У такому разі виплати призначаються заднім числом з 1 жовтня. Якщо ж оформити допомогу після 1 грудня, то нараховувати гроші почнуть із місяця звернення до ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, рахунки за опалення сплатять замість українців: кому пощастить цієї зими.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щонайменше 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу.

Теги за темою
виплати
Джерело матеріала
loader
loader