Переговори мали розпочатися: Путін заявив, що отримав пропозицію від України
Переговори мали розпочатися: Путін заявив, що отримав пропозицію від України

Переговори мали розпочатися: Путін заявив, що отримав пропозицію від України

Господар Кремля стверджує, що План перемоги перекреслив можливість переговорів.

Коротко:

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що представник Туреччини на вересневій сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку отримав від України якусь пропозицію для РФ і передав цю інформацію в Кремль. Про які саме пропозиції йдеться Путін не уточнив.

Свою заяву президент РФ озвучив на саміті БРІКС, пише російське пропагандистське видання РИА Новости.

За словами Путіна, він нібито погодився на пропозицію, але потім президент України Володимир Зеленський оприлюднив План перемоги. Це, як вважає глава Кремля, перекреслило можливість переговорів.

"Туреччина теж виступила з ініціативою щодо ситуації в Чорному морі: забезпечити безпечне судноплавство, укласти певні домовленості й угоди з приводу безпеки об'єктів атомної енергетики", - сказав господар Кремля.

На прохання оцінити від одного до десяти шанси врегулювання війни з Україною Путін сказав, що вважає недоцільним називати будь-які цифри і бали.

План перемоги - останні новини

Президент України Володимир Зеленський відвідав із візитом США. Там він зустрівся з президентом США Джо Байденом і кандидатами на посаду глави Білого дому Камалою Гарріс і Дональдом Трампом. Також Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Конгресу США. Президент розповів американським політикам про свій План перемоги.

16 жовтня президент Володимир Зеленський представив План перемоги у Верховній Раді України.

Переговори мали розпочатися: Путін заявив, що отримав пропозицію від України
Пункти Плану перемоги України / Інфографіка: Главред ​

План перемоги складається з п'яти пунктів, включно з геополітичними, військовими, економічними та безпековими аспектами. Перші чотири розраховані на період війни, п'ятий - на повоєнний час. Детальніше читайте в матеріалі: Володимир Зеленський представив План перемоги в Раді: які пункти він містить.

Зеленський порівняв реакцію партнерів у США та Європі на План перемоги з обговореннями поставок Україні ракетних комплексів Patriot або винищувачів F-16 у минулому, від яких на Заході спершу відмовилися, але потім поступово дійшли згоди в цьому питанні.

Відомо, що Зеленський готує ще один план - він стосуватиметься кроків, які мають бути зроблені всередині України.

Джерело матеріала
loader