Останні вихідні жовтня: синоптик дав прогноз погоди
Останні вихідні жовтня: синоптик дав прогноз погоди

Останні вихідні жовтня: синоптик дав прогноз погоди

Останні вихідні жовтня: синоптик дав прогноз погоди

Опадів в цей період не прогнозують.

Як і обіцяли синоптики, у кінці жовтня в Україну прийшла суха погода. За прогнозом кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича, в останні вихідні жовтня в Україні опадів не передбачається.

За його словами, погодні умови найближчими днями будуть обумовлені впливом малорухомого антициклону. На тлі високого атмосферного тиску та слабкого вітру в окремих регіонах країни можливі тумани вночі та в першій половині дня. Загалом температура повітря очікується близькою норми, місцями вищою за норму на 1 – 3 °С.

Якою буде погода у субота, 26 жовтня

У західних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер вночі змінних напрямків, вдень південний, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +12...+17 °С.

У північних регіонах країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, вдень +8…+13 °С.

У центральних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +10...+15 °С.

У південних регіонах та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +12…+17 °С.

У східній частині мінлива хмарність, без опадів. Вітер північної чверті, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +7...+12 °С.

Якою буде погода у неділю, 27 жовтня

У західних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер переважно південної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +14…+19 °С.

У північних регіонах країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +12...+17 °С.

У центральних областях України опадів не передбачається. Вітер південний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +12...+17 °С.

У південних регіонах та у Криму утримається малохмарна погода, без опадів. Вітер південний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +13…+18 °С.

У східних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0...+5 °С, вдень +9...+14 °С.

Щодо прогнозу температури повітря на жовтень, листопад і зиму 2024/2025, то всі світові прогностичні центри одностайні у своїх висновках: температура повітря протягом найближчих місяців як у Європі, так і в Україні залишатиметься аномально високою. Цьому сприятиме як посилення парникового ефекту, так і особливості загальної циркуляції атмосфери, які будуть характерними для цього періоду. Якою буде зима та залишок осені розповіла в своїй статті «Якою буде погода восени та взимку в Україні» для ZN.UA завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Джерело матеріала
loader