Перші реакції на серіал Like A Dragon: Yakuza від Amazon — адаптація з пошаною, але без душі
Перші реакції на серіал Like A Dragon: Yakuza від Amazon — адаптація з пошаною, але без душі

Перші реакції на серіал Like A Dragon: Yakuza від Amazon — адаптація з пошаною, але без душі

«Жива» адаптація ігрового хіта Sega Like a Dragon нарешті «приземлилась» на Amazon, утім перші реакції глядачів виявились доволі суперечливими.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Перші реакції на серіал Like A Dragon: Yakuza від Amazon — адаптація з пошаною, але без душі - Фото 1

На Metacritic серіал оцінили у 48/100, тоді як критики Rotten Tomatoes були більш поблажливими й поставили 67% (утім, варто зважати на те, що відгуків на сайтах не так вже і багато — 4 і 6 відповідно).

11

У своїй рецензії сайт Kotaku написав, що адаптація реміксує численні елементи першої гри та її приквела Yakuza 0, однак «прокладає власний шлях», що і не подобається багатьом критикам.

«Зважаючи на одну велику зміну вихідного матеріалу, адаптація Amazon виглядає здебільшого простою та жорсткою драмою. Ігри Like a Dragon добре відомі своєю мелодрамою, заплутаними сюжетами, величезними акторськими складами та кінематографічною режисурою. У Like a Dragon: Yakuza натомість навіть немає жодної пісні, яка рватиме душу».

В рецензіях творців серіалу також звинувачують у надмірному спрощенні сюжетних ліній, які намагалися «втиснути» у сезон з 6 епізодів — через це деякі улюблені персонажі отримали мінімальну увагу. Нижче надамо ще кілька прямих цитат.

  • Хейс Медсен, Inverse: «Виступи Кірю, Нішікі і Юмі є міцною, як сталь, основою для цього шоу. Емоційна поява кожного з них має справжню складність і багатошаровість. Інша сила шоу — в тому, що воно неперевершено автентичне, не боїться використовувати японські терміни та жаргон якудза, а декорації та костюми дають захопливий погляд на Японію 1995 та 2005 років».
  • Елайджа Гонсалес, Paste Magazine: «Визнаю, що підійшов до цього серіалу з упередженням, бо багато часу проводив за іграми. Дуже засмутило, що в цій історії повністю відсутнє почуття гумору. Серіал хоче стрибати від сцени до сцени, тож слідкувати за окремими учасниками важко. Залишається враження, що шоу запозичило купу аспектів з ігор, як-от імена та сюжетні моменти, але не змогло передати глибину».
  • Мет Джонс, IGN: «Сюжет оригінальної гри зведено до механічної історії про крадіжку та помсту… Шоу стає більш приємним, коли ви берете до уваги всі додаткові деталі його світобудови – мені особливо подобається кінотеатр, де показують плакати з точними переліками фільмів за певний період… Без назви Like A Dragon цей серіал привернув би дуже мало уваги. Дехто з акторів чудово відтворив персонажів, але, на жаль, для них тут мало цікавого».
  • Ісая Кольбер, Rolling Stone: «Адаптації відеоігор не повинні обмежуватися розфарбуванням ліній, щоб шанувальники могли отримати еталонні виправлення. Вони повинні, як це робить Like a Dragon: Yakuza, сміливо досліджувати різні шляхи міфів гри, навіть якщо це означає залишити деякі елементи у монтажній та повністю присвятити себе розповіді історії про мафію. Попри свої недоліки, серіал не тільки робить сміливий крок вперед, створюючи ще одну варту уваги адаптацію відеоігри після Fallout, але також зберігає захопливу драму гри та відтінки її гумору».

Серіал Like a Dragon: Yakuza охоплює два періоди часу (90-ті та 2000 роки) і розповідає про життя воїна з родини якудза з сильним почуттям справедливості, обов’язку та людяності. Роль Кадзумі Кірю у шоу зіграв Рьома Такеуті («Камен Райдер») у компанії з Кенто Каку (Нішікі) та Мунетаки Аокі (Маджіма). Останній, до речі, грав свого персонажа раніше — принаймні було оголошено, що Аокі озвучив молодого Маджіму у майбутній грі Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, яка має вийти на початку 2025 року.

Режисерами серіалу виступили Масахару Таке («Кохання за 100 єн») та Кенго Такімото («Камен Райдер»), продюсерами — Ерік Бармак, Роберто Гранде та Джошуа Лонг, а сценаристами — Шон Крауч, Накамура Юго, Йосіда Ясухіро і Ямада Кана.

На Amazon Prime Video Like a Dragon: Yakuza дебютував з трьома епізодами, тоді як наступна «партія» очікується з 1 листопада (серіал доступний у версіях з субтитрами та з дубляжем 30 мовами).

Теги за темою
Ігри
Джерело матеріала
loader
loader