Генерал Павло Ткачук, який вкрав мільйони з бюджету, продовжує брати участь у антикорупційних засіданнях
Генерал Павло Ткачук, який вкрав мільйони з бюджету, продовжує брати участь у антикорупційних засіданнях

Генерал Павло Ткачук, який вкрав мільйони з бюджету, продовжує брати участь у антикорупційних засіданнях

На антикорупційних засіданнях продовжує бути присутнім Павло Ткачук, якого в мережі вже встигли прозвати "найбільшим корупціонером у ЗСУ". Про це повідомив на своїй сторінці мережі Х армійський офіцер "Юнкер".

Павла помітили у комісії Львівської обласної ради з питань правоохоронної та антикорупційної діяльності:

"Дід-генерал Ткачук накрав сотні мільйонів зі своєю бандою та має абсолютний контроль над антикорупційними діями проти себе та своїх володінь. Крім того, що він незаконно перебуває на посаді більш зазначеного законом терміну (що визнало МОУ, але нічого не зробило), він є депутатом та членом антикорупційних засідань. Тобто фактично людина отримала феодальну та необмежену владу", – висловився "Юнкер".

Павло Ткачук / фото: Х

Що відомо про Павла Ткачука?

Павло Ткачук ректор Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного і водночас генерал-лейтенант. Він неодноразово потрапляв у скандали про корупцію, але його дії проходять повз увагу СБУ, ДБР та інших правоохоронних органів.

Павло має квартири, гарну зарплату і надійний "дах", що дозволяє залишатися на високих посадах. Проблеми із законом у генерала почалися, коли проти нього порушили справу за незаконне збагачення. Хоча на той момент він був свідком, детективи САП просто відпустили, і справу закрили.

Щоб не привертати увагу Ткачук вирішив розподілити свої багатства між родичами. Так, його племінниця Ганна Сенаторова за короткий термін купила кілька земельних ділянок та навіть особняк у Солонках.

Сімейні зв'язки та бізнес Павла / фото: 368.media

Генералові вдається подорожувати за кордон під час війни. У червні 2023 року він вирушив до Польщі на Volkswagen Transporter, а вже у серпні забирав родину.

Відомо, що зять Ткачука Руслан Сапіга створив компанію "Енергія Захід", яка почала отримувати щедрі підряди на обігрів приміщень академії, заробивши на цьому майже 50 мільйонів гривень. За кілька років його компанія стала переможцем у 18 закупівлях на загальну суму 182 мільйони гривень, і все це без особливої ​​конкуренції.

У березні 2016 року військова прокуратура відкривала кримінальну справу проти цієї компанії. У судових актах згадується, що військові чиновники та деякі співробітники Національної академії сухопутних військ вигадали схему, як викрадати бюджетні гроші та грабувати державне майно.

Генерал Ткачук вже 14 років на посаді начальника Академії, і важко навіть уявити, скільки грошей встигли "заробити" він та його команда, доки мала повну владу. І ось, тільки останнім часом депутати почали здогадуватися, що Ткачук міг стати не просто корупціонером, а й навіть зробити СОЧ (самовільне залишення частини). Однак, як видно, його особистістю та родом занять мало хто цікавиться.

Крім того, Знай.ua повідомляв, студентка МДУ забезпечила розкішну нерухомість для В'ячеслава Гузя, голови ГМС Києва

Джерело матеріала
loader