F-16 проти КАБів: військовий експерт розповів, як змінилася ситуація на фронті
F-16 проти КАБів: військовий експерт розповів, як змінилася ситуація на фронті

F-16 проти КАБів: військовий експерт розповів, як змінилася ситуація на фронті

На Покровському напрямку ситуація залишається критичною, проте українські війська змогли зупинити просування російських окупантів.

Про це в ефірі телемарафону розповів офіцер 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Віталій. Він додав, що інтенсивність атак з боку ворога не зменшилась.

"На Покровському напрямку інтенсивність зовсім не впала. Просто вдалося зупинити просування ворога. Ворог надалі пробує штурмувати наші позиції", — повідомив Віталій.

За його словами, російські війська активно використовують бронетехніку, намагаючись пробитися до Покровська. Для цього окупанти залучають до 30 військових у кожній атаці та почали частіше застосовувати легкі транспортні засоби, такі як багі та мотоцикли, щоб швидше доставляти своїх солдатів до лінії фронту.

Однак, за словами офіцера, ця тактика не приносить бажаних результатів. Українські сили активно знищують ворога ще на підході, використовуючи артилерію, FPV-дрони та скиди боєприпасів.

Крім того, військовий підкреслив, що ситуація змінилася на краще у зв’язку з отриманням Україною сучасних літаків F-16. Раніше російська авіація могла працювати безпосередньо на передовій, завдаючи ударів по українських позиціях, але зараз ситуація кардинально змінилася.

"Ворог міг дозволити собі виконувати такі маневри, коли Україна не отримала F-16. З власних спостережень, і не тільки, можу сказати, що зараз ворог використовує авіацію лише в глибині свого тилу. Вони можуть сюди запускати ракети та КАБи. Але близько до лінії фронту вони не підлітають через те, що бояться втратити свої літаки ", — додав він.

Останні новини України:

Джерело матеріала
loader