Бої за Селидове: ЗС РФ прорвалися до Вишневого на заході, — військовий
Бої за Селидове: ЗС РФ прорвалися до Вишневого на заході, — військовий

Бої за Селидове: ЗС РФ прорвалися до Вишневого на заході, — військовий

За даними Генштабу ЗСУ, на Покровському напрямку Сили оборони зупинили 55 штурмових і наступальних дій ворога. Основний удар ЗС РФ спрямовано в районі Селидового.

Частини російської армії на Донбасі прорвалися до селища Вишневе, що розташоване на захід від Селидового Донецької області. Про це в п'ятницю, 25 жовтня, повідомляє доброволець 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов із позивним "Осман" у своєму Telegram-каналі.

Ситуація в районі населених пунктів Селидове та Вишневе за версією DeepState
Фото: deepstatemap.live

За словами військового, на цьому напрямку склалася критична ситуація для Сил оборони України. При цьому противник суттєво переважає за чисельністю особового складу.

Ситуація на Покровському напрямку за версією DeepState
Фото: deepstatemap.live

"Це нагадує зграю мишей, які біжать до зерна і одного кота, який не розуміє, що йому робити", — резюмує Бунятов.

Ситуація в Селидовому

22 жовтня українські військові повідомляли про значне загострення в районі Селидового. За словами Бунятова, на той момент противник уже контролював половину населеного пункту.

Важливо "Кара-Даг" помститься за своїх бійців, але Селидове від окупації це не врятує, — Forbes

25 жовтня співзасновник порталу з картою бойових дій DeepState Роман Погорілий в ефірі телеканала "Київ24" зазначив, що ситуація, яка відображається на карті в районі Селидова, не відповідає дійсності через заходи безпеки для українських військових.

"Є певні деталі, непублічні, які ускладнюють ситуацію. Подивимося, як вона буде розвиватися... Можемо бачити, що ворог зайшов углиб міста", — розповів Погорілий.

Позиція Генштабу

Згідно з ранковим зведенням Генерального штабу Збройних сил України від 25 жовтня, на Покровському напрямку Сили оборони зупинили 55 штурмових і наступальних дій ворога в районах Миролюбівки, Крутого Яру, Новоторецького, Лисівки, Червоного Яру, Миколаївки, Сухого Яру та Михайлівки. Основні зусилля ворожих атак були сконцентровані в напрямку населених пунктів Селидове та Луч. Про ситуацію в районі населеного пункту Вишневе командування не повідомляло.

Нагадаємо, 24 жовтня повідомлялося, що російські війська просочуються в Селидове та займають будинки. За даними бійців ЗСУ, росіяни мають успіхи в місті. FPV виконують понад 100 вильотів на день і завдають ударів по живій силі противника. Але цього недостатньо, щоб стримати натиск окупантів.

Теги за темою
Донбас Донецька область
Джерело матеріала
loader