В Омані відкрили українське посольство
В Омані відкрили українське посольство

В Омані відкрили українське посольство

В Омані відкрили українське посольство

У церемонії відкриття взяв участь глава оманської дипломатії Бадр бін Хамад Аль-Бусаїді.

Міністр закордонних справ України та глава МЗС Оману Бадр бін Хамад Аль-Бусаїді взяли участь у церемонії відкриття українського посольства в оманській столиці Маскаті. Також при відкритті були присутні представники іноземного дипломатичного корпусу, посадовці Оману та українська громада, повідомляє МЗС України.

Зазначається, що це вже восьма українська дипустанова, яка відкрилась з початку хвилі розширення дипломатичної присутності України в Африці та на Близькому Сході. Вона триває з 2022 року. Раніше відкрились українські представництва у Ботсвані, Гані, Демократичній Республіці Конго, Кот-дʼІвуарі, Мавританії, Мозамбіку та Руанді.

Під час свого виступу Сибіга зазначив, що відкриття нових дипустанов у державах Африки та Близького Сходу є частиною українського курсу на зміцнення звʼязків з країнами Глобального Півдня. Також він підкреслив, що для України Оман має стратегічне значення через своє географічне розташування, важливу роль в ланцюгах постачання енергоресурсів, місце на світовому енергетичному ринку та можливості постачання продовольства з України до країн східної Африки.

Нагадаємо, раніше Сибіга провів зустріч з міністром економіки Оману доктором Саід Аль-Сакрі. Вони провели двосторонні перемовини, а глава українського МЗС запросив Оман взяти участь у другому Саміті миру. 

Джерело матеріала
loader