Tesla обіцяє випустити «доступніші» електромобілі на початку 2025 року
Tesla обіцяє випустити «доступніші» електромобілі на початку 2025 року

Tesla обіцяє випустити «доступніші» електромобілі на початку 2025 року

Одним із найбільших недоліків Tesla завжди була висока початкова вартість її електромобілів порівняно з бензиновими моделями. Найдешевший автомобіль, який зараз продається, коштує $42490 без урахування субсидій, а дослідницька компанія Kelley Blue Book називає середню ціну моделей 2024 року випуску трохи більш як $63 тис.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Tesla обіцяє випустити «доступніші» електромобілі на початку 2025 року - Фото 1

Проте компанія працює над виправленням ситуації, і обіцяє невдовзі порадувати шанувальників. Tesla написала у своєму звіті про розкриття інформації за третій квартал, що вона «готується» пропонувати нові автомобілі з «доступнішими моделями». Собівартість електромобілів також знизилася до «найнижчого рівня за всю історію» — $351000.

«Плани щодо нових транспортних засобів, включаючи більш доступні моделі, залишаються на порядку денному щодо початку виробництва в першій половині 2025 року», — йдеться у звіті. «Ці транспортні засоби використовуватимуть аспекти платформи наступного покоління, а також аспекти наших поточних платформ, і їх можна буде виробляти на тих самих виробничих лініях, що й наша поточна лінійка автомобілів».

Tesla також каже, що планує «розпочати випуск» своїх дешевших моделей електромобілів «у першій половині 2025 року». Це формулювання все ще досить вільне, тому немає гарантії, що нова модель буде постачатися ​​того ж року.

Ще одним сюрпризом у звіті Tesla стали цифри. Виявляється, попри такі невдачі, як п’яте відкликання Cybertruck і федеральне розслідування щодо функції Full Self-Driving електромобілів, у Tesla був досить надійний третій квартал. Чистий прибуток автовиробника зріс на 8% відсотків до $2,51 млрд, а продажі зросли на 2% порівняно з минулим роком. Ця новина також припиняє чотириквартальну серію недосягнених цільових прибутків.

Джерело: Engadget

Теги за темою
Tesla
Джерело матеріала
loader
loader